Școala de vară a membrilor Consiliului de Tineret din cadrul Federației SINDASP

10 august 2022

La data de 05 august 2022, Federația Sindicatelor Angajaților din Serviciile Publice(SINDASP) a lansat Școala de vară pentru membrii Consiliului de Tineret. Genericul activității date a fost: “Impactul tinerilor în formarea sindicatelor moderne și competitive. Motivație, implicare, rezultat”.

            La acest eveniment au participat 18 membri de sindicat din cadrul asociaților sindicale raionale. Activitatea a fost moderată de către formatorii, Stela Stratila-Sîrbu, formator nivel național, magistră în drept și psihologie și Ana Lipsiuc, președinta Consilului de Tineret SINDASP.

            În cadrul formării sindicale au fost abordate tematicile: “Atuuri, carențe, impedimente ale sindicatului”, precum și “Situația sindicatului în perioade de crize”. În acest context, tinerii au elucidat provocările și formulat soluții aplicabile. Alte module au fost destinate fortificării de echipă prin metoda teambuilding.

            În ziua a 2-a participanții au purtat discuții privind evaluarea activității Consiliului de Tineret pentru primul semestru și planificarea pentru următoarea perioadă.

            Menționam că, organizația de tineret a Federației SINDASP a fost creată în anul 2006, iar numărul sindicaliștilor până la vârsta de 35 ani constituie 20% din numărul total de membri de sindicat. Din partea organizației sindicale a Consiliului raional Șoldănești la această activitate a participat dl. Maxim Losenco, specialist superior al Direcției Agricultură și Alimentație.