Rezultate preliminare ale Campionatului raional de fotbal

24 septembrie 2021

Fotbalul e un exemplu frumos de coeziunie socială, iar fotbaliștii sunt idolii copiilor, care bat mingea pe maidan sau pe modestele noastre terenuri de fotbal. Dar să recunoaștem cu toate greutățile și eforturile depuse chiar și în cea mai tăinuită localitate a Republicii noastre, încolțește o speranță firavă de a organiza ceva și de a petrece competiții sportive. Un Campionat unde se nasc noi speranțe a fotbalului autohton, noi emoții colective cu bucurie dar și dezamăgiri.

După un an de inactivitate sportivă cauzată de Pandemia COVID-19, începând cu data de 3 iulie s-a dat start Campionatului raional de fotbal, ediția 2021, la care au solicitat să participe 10 echipe din localitățile raionului Șoldănești. Un Campionat echilibrat cu multe surprize care a adus suporterilor emoții și trăiri deosebite.

Dar încet cu încet, etapă cu etapă lucrurile au început să se limpezească. S-au evidențiat favoritele acestui Campionat și echipele care nu au avut posibilitatea să se manifeste la justa valoare din diverse motive obiective sau mai puțin obiective. E regretabil faptul ca echipele din Cobîlea și Cușmirca prea devreme au părăsit această competiție.

Dar să ne întoarcem la Campionat. După etapa ordinară de duminică 19.09.2021 s-au constatat urmatoarele scoruri: Cotiujenii Mari – Mihuleni 0-4; Poiana- Olișcani 5-0; Pohoarna-Răspopeni 2-2; Alcedar-Șipca 5-1. Iar clasamentul după 11 meciuri jucate se prezintă astfel: Pe locul 1- Pohoarna 7 victorii, 2 egalități ,1 înfrângere, golaveraj 21-9, puncte acumulate 26;  urmată cu același punctaj de echipa din satul Poiana [+7=2-1] 45-13 , dar fiind în dezavantaj în meciurile directe cu echipa din Pohoarna. Poziţia a treia în campionat este ocupată de echipa din satul Șipca acumulând la momentul de față 21 de puncte [+5=3-2]33-16. Trebuie menționat faptul că  echipa din satul Șipca după ultimul meci disputat cu echipa din Alcedar a depus o contestație la Asociația Raională de Fotbal  Șoldănești.

Nu excludem probabilitatea că după  ce va fi analizată această contestație să apară schimbări în clasamentul provizoriu. Poziția patru în campionat este ocupată de echipa din satul Răspopeni care multe etape s-a aflat în fruntea clasamentului, dar după meciurile disputate și pierdute în fața echipelor din Cotiujenii Mari și Șipca a fost nevoită să cedeze prima poziție în clasament. Totuși această echipă formată din tineri liceeni, care doi ani în urmă participând la Cupa Guvernului au devenit finaliști, speră să ocupe un loc premiant.

După cele 11 meciuri disputate răspopenenii la activ au 6 victorii, 2 egalităţi, 3 înfrângeri, golaveraj 29-17 acumulând 20 puncte. Poziţiile următoare sunt ocupate de:  Locul 5 – Alcedar [+4=1-6] golaveraj 30-37; 13 puncte. Locul 6 – Cotiujenii Mari [+3+1-7] golaveraj 24-42; 10 puncte. Locul 7 – Mihuleni [+1+2-8] 12-31;5 puncte. Locul 8 – Olişcani [+1=1-9} 17-47; 4 puncte.

Au mai rămas să fie desfășurate trei etape până la finele Campionatului. Deocamdată nu este claritate cine va deveni noua campioană a raionului. Vor urma câteva meciuri de “foc” după care  se va clarifica cine vor deveni posesorii medaliilor de aur, argint si de bronz ale Campionatului.

Graficul ultimilor etape de desfășurare a Campionatului intern.

ETAPA XIV. 26.09.2021.Sipca- Cotiujenii Mari; Alcedar-Pohoarna;Poiana-Raspopeni;Olișcani-Mihuleni

ETAPA XV. Olișcani-Cotiujenii Mari; Răspopeni-Mihuleni; Alcedar- Poiana; Pohoarna- Șipca;

ETAPA XVI. Cotiujenii Mari-Pohoarna;Poiana- Șipca; Mihuleni-Alcedar; Olișcani-Răspopeni.

 Începutul meciurilor la orele 10.00.

Asociaţia raională de fotbal Şoldăneşti