Program de granturi pentru dezvoltarea serviciilor comunitare

20 august 2018

 

A fost lansat Programul de granturi dedicat organizațiilor societății civile de nivel local pentru dezvoltarea serviciilor sociale comunitare adresate copiilor din grupuri vulnerabile și persoanelor cu dizabilități intelectuale și psiho-sociale

Circa 1,000 de copii din grupuri vulnerabile și persoane cu dizabilități intelectuale și psiho-sociale vor beneficia gratuit de servicii sociale comunitare, inovatoare și durabile care vor fi create și prestate de organizații neguvernamentale în comun cu autoritățile publice și care vor corespunde necesităților reale ale acestor grupuri defavorizate. Alte circa 100 de persoane (copii și adulți) cu dizabilități intelectuale și psiho-sociale vor fi dezinstituționalizate.

În acest sens, a fost lansat un Program de granturi cu scopul de a oferi suport financiar și tehnic pentru cel puțin 30 de organizații ale societății civile de nivel local pentru dezvoltarea/extinderea și prestarea serviciilor sociale comunitare inovatoare, destinate copiilor din grupuri vulnerabile și persoanelor cu dizabilități intelectuale și psiho-sociale. Organizațiile societății civile de nivel local vor putea solicita granturi în valoare de până la 50,000 de Euro pentru o perioadă de până la 24 luni.

Organizațiile interesate să participe vor primi asistență tehnică din partea organizației Keystone Moldova atât în perioada de desfășurare a competiției, cât și pe parcursul implementării proiectelor.

Pentru a fi eligibile de a participa la Programul de granturi lansat, organizațiile trebuie să întrunească două cerințe primare: să fie organizații nonprofit (necomerciale) înregistrate în Republica Moldova, iar activitatea organizației să se desfășoare la nivel de comunitate.

Data limită de depunere a Propunerilor de proiect este de 4 octombrie 2018.

Pentru mai multe detalii despre Programul de Granturi, vă rugăm să accesați: http://soros.md/grant/2018-08-14

Soros_comunicat de presa_15_08_2018