Producătorii agricoli din raionul Șoldănești sunt invitați la seminar agricol!!!

10 ianuarie 2020

În contextul lansării Campaniei de informare privind obținerea subvențiilor pentru anul 2020, echipa Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) în comul cu Direcția Agricultură și Alimentație Șoldănești, prin prezența reprezentanțului Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM) și al MAIB vă invită să participați la Seminarul raional de informare privind  ”Oportunitățile de finațare prin prisma Fondului Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural (FNDARM).

         Campania va avea ca obiectiv informarea pe larg a producătorilor agricoli privind posibilitatea de accesare a mijloacelor financiare aferente măsurilor de sprijin oferite din Fondul Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural pentru anul curent, în vederea dezvoltării sectorului agricol și rural, accelerând impactul și transmiterea mesajului unic către un număr maximal de fermieri. În cadrul evenimentului vor fi dezbătute și consultate un spectru larg de probleme cu care se confruntă fermierii la etapa depunerii dosarelor, respectiv noile prevederi incluse în Regulamentul de subvenționare tradițională.

         Totodată cei prezenți la eveniment vor avea posibilitatea să se informeze mai pe larg despre Programul de acordare a subvențiilor în avans, menționând că ,,acest program este un prim pas de schimbare a sistemului de subvenționare, de a trece de la sistemul actual ce presupune acordarea subvențiilor post investițional, la unul în avans, mai exact la un sistem ce funcționează în mai multe țări din Uniunea Europeană.

Evenimentul va avea loc pe data de 23 ianuarie, în incinta Sălii de ședințe al Consiliului raional Șoldănești, str. 31 August,1. Înregistrarea participanților va începe la ora 13:30, seminarul va începe la ora 14.00. La seminar sunt invitați toți producătorii agricoli și alte structuri din domeniu cointeresate.

Direcția Agricultură și Alimentație