Primarii și asistenții sociali au fost informați despre a 3-a rundă a Programului de asistență financiară destinată familiilor ce găzduiesc refugiați din Ucraina

25 iulie 2022

La inițiativa organizației non-guvernamentale elvețiene ”HELVETAS” în ziua de vineri, 22 iulie 2022 în incinta Sălii de protocol a Consiliului raional Șoldănești a avut loc o ședință de informare cu participarea primarilor și asistenților sociali din localitățile în care la moment se află refugiați din Ucraina.

La ședință, pe lîngă aleșii locali și asistenții sociali au participat reprezentanții ”Helvetas”, „World Food Program” , vicepreședintele raionului Șoldănești –Vasile Macovei și șefa  Direcției Asistență Socială, Protecție a Familiei și Copilului Șoldănești –Svetlana Rotundu. În cadrul ședinței au fost prezentate obiectivele  noului progam  de asistență financiară destinată familiilor care găzduiesc în prezent refugiați din Ucraina. Potrivit reprezentanților organizațiilor nominalizate,   Programul de ajutor financiar se află deja la a 3-a rundă, iar de susținere financiară vor putea beneficia familiile ce au găzduit cel puțin un refugiat timp de minim o săptămână. Valoarea transferului pentru găzduirea a 1-4 refugați constituie suma de 3900 lei iar pentru găzduirea a 5 sau mai muți refugiați valoarea transferului va consitui suma de 4800 lei. Pentru a beneficia de suport financiar, persoanele interesate  se vor înregistra pînă la data de 31 iulie pe site-ul uahelp.md prin introducerea ID-ului refugiatului în baza de date a UNHCR pentru verificare.  Partenerii programului au oferit detalii și răspunsuri la întrebările aleșilor locali și asistenților sociali cu privire la  analiza corectă a criteriilor de eligibilitate și a procedurii de aplicare, dar și despre o eventuală continuitate a acestui program.