Prim-ministrul în vizită la Şoldăneşti

6 decembrie 2019

La data de 05.12.19, r-nul Șolănești a avut onoarea să-l aibă în calitate de oaspete pe Primul-Ministru al Republicii Moldova Ion CHICU. Cu pîine și sare (ca la moldoveni) a fost întâmpinat la SRL „Brodețchi”–Filiala Șoldănești, conducător Crăciun Vasile.Întreprinderea respectivă a fost fondată în vara anului curent și se ocupă cu:

• Prelucrarea, procesarea produselor de panificație și produselor de patiserie, cu o gamă largă de deservire în cadrul localului filialei;

• Capacitatea de producere la moment este de circa 4 tone și au posibilitatea de producere de aproximativ 10 tone în dependență de solicitări.

Primul Ministru a rămas impresionat de activitatea acestei întreprinderi și a dorit coectivului succese mari și pe viitor.O întîlnire productivă Ion CHICU a a avut-o în incinta Consiliului Raional, cu primarii, conducătorii serviciilor publice desconcentrate şi descentralizate, instituţiile de învăţământ şi medicale din raion.

La această ședință prim-ministru a menționat succesele dar și dificultățile cu care se confruntă în această funcție în care a fost investit recent. Cei prezenți la întâlnire au avut posibilitatea să adreseze întrebările stringente cu care se confruntă în localitate sau instituție.

Prim-Ministru a luat la condei problemele cetățenilor și a promis că în măsura posibilităților va încerca să facă lumină asupra acestora.Ion CHICU a urmat o vizită la Fabrica de seminţe „Forever”, care se ocupă cu producerea materialului semincier de porumb cu destinație de export în deosebi Rusia, Belorusia, Cazahstan și încă cîteva țări asiatice. Totodată, o parte de produse sunt realizate și la producătorii agricoli autohtoni. Un popas, Ion CHICU la făcut și la Școala de Muzică din or. Șoldănești, Colectivul de pedagogi de aici a enumerat problemele cu care se confruntă instituția, dar a evoluat cu un program artistic ce a atins strunele sufletului Primului Ministru.