Președintele raionului în vizită la veteranii de război

16 octombrie 2018

În imagine: domnul  Gadaraga Nichita, vîrsta 93 ani

În raionul Șoldănești au rămas în viață doar 5 participanți la odiosul război din 1941-1945. Consiliul Raional Șoldănești în fiecare an alocă pentru acești oameni ,care sunt adevărate destine ce au supraviețuit tuturor intemperiilor, ajutoare materiale pentru îmbunătățirea condițiilor de trai. În acest an veteranii razboiului au primit susținere financiara de cîteva ori.

În imagine: domnul Iurcu Vasile-vîrsta de 95 ani

De aceasta dată , executînd decizia Consiliului Raional cu privire la alocarea surselor financiare pentru veteranii războiului,doamna președinte a Raionului Șoldănești-Svetlana Rotundu a fost în vizită la Domnii Gadaraga Nichita din satul Sămășcani și Iurcu Vasile din satul Olișcani.,care au primit o sustinere financiara in suma de 1300 lei pentru procurarea lemnelor de foc. Ambii au trecut de 90 de ani, dar sunt viguroși și încrezători în ziua de mîine. Doamna președinte a raionului și-a exprimat întreaga stimă și admirație față de ei, urîndu-le multă sănătate și ani lungi , pentru a trăi drept o memorie vie a sacrificiului pentru care s-au dedat în vremuri demult uitate, pentru păstrarea păcii și libertății contemporanilor noștri.

În imagine: văduva de război- Păru Agrepina-care are onorabila vîrstă de 98 de ani.

Potrivit doamnei președinte a raionului-Svetlana Rotundu: „Această bătrînă este o adevarată enciclopedie,care cunoaște poezii și cântece despre Marele Voievod Stefan cel Mare și Sfint! și nu numai!”