Preşedintele raionului în vizită la Piaţa comercială din oraşul Şoldăneşti

24 februarie 2021

La 23 februarie curent (marți), președintele raionului, Nicolae Mîndru, a fost în vizită la piața comercială din orașul Șoldănești. Acolo, împreună cu viceprimarul orașului, Vadim Groza, a discutat cu comercianții, vorbindu-le despre respectarea condițiilor sanitare, necesară pentru reducerea dinamicii infectării cu Covid-19, dar și despre prelungirea Stării de urgență în întreaga republică, ceea ce impune restricționarea activității unor domenii de activitate, inclusiv cel al pieței, unde fluxul de persoane este mai mare.

 După ascultarea opiniilor și doleanțelor cetățenilor, Nicolae Mîndru le-a adus la  cunoștință că membrii Comisiei raionale extraordinare de sănătate publică au decis că piața comercială din orașul Șoldănești va activa după un grafic special, în zilele de marți, joi și sâmbătă, până la 28 februarie, iar permiterea funcționării ei mai departe în regim obișnuit va depinde în mare parte de dinamica numărului de infectări.

El și-a exprimat speranța că în urma aplicării acestei măsuri, atît de necesare pentru protecția sănătății publice a cetățenilor raionului, situația se va îmbunătăți simțitor. Totul va depinde de nivelul de conștientizare a situației din partea fiecărui cetățean al raionului și, nu în ultimul rând, al comercianților, de conlucrarea cu autoritățile din teritoriu în lupta comună contra extinderii acestui focar. Cetăţenii au fost receptivi faţă de recomandările primite din partea conducerii raionului şi au acceptat conlucrarea propusă.