Poliția Națională a Republicii Moldova la a 31-a aniversare

18 decembrie 2021

La 18 decembrie 2021, Poliția Națională a Republicii Moldova împlinește 31 de ani de la crearea sa. Cu acest prilej, Inspectoratul de Poliție Șoldănești a organizat, în incinta  căminului de cultură „G.Coșbuc”, or. Șoldănești o manifestație oficială având ca oaspeți președintele raionului, dl Nicolae Mîndru. La eveniment au fost prezenți majoritatea colaboratorilor Inspectoratului de Poliție, veterani  ai MAI, și reprezentanți ai autorităților publice locale de nivelul I.

“18 decembrie este ziua când atenția noastră se îndreaptă către colegii din Poliție, reafirmându-ne respectul și aprecierea pentru această profesie. Este nevoie de profesionalism şi responsabilitate pentru a oferi oamenilor linişte şi siguranţă. Voi, stimați polițiști, reușiți zilnic să dați dovadă de onoare, sacrificiu și curaj. Dintotdeauna am manifestat o considerațiune pentru voi şi familiile dumneavoastră, care vă sunt alături în toate riscurile și pericolele pe care le impune activitatea în Inspectoratul de Poliție Șoldănești. Asociez acestor gânduri convingerea unei bune cooperări, să aveți răbdare și putere de muncă în continuare!” se regăsește în mesajul de felicitare al șefului Inspectoratului de Poliției Șoldănești , dl Petru Costișanu. 

În cadrul acestei manifestații cei mai buni și destoinici polițiști au fost menționați cu diplome, insigne, medalii și acordate grade speciale, fiind felicitați și de domnul președinte al Raionului, Nicolae Mîndru care a menționat în mesajul său: „Colaboratorii Inspectoratului raional de Poliție, cu toții împreună și fiecare în parte au demonstrat că sunt conștienți de obligațiunile și responsabilitățile pe care le îndeplinesc, pe umerii voștri rămânând aceleași sarcini: preântâmpinarea infracțiunilor, liniștea și ordinea în societate, siguranța cetățeanului aflat la locul de muncă sau în locurile publice. Sunt ferm convins că întreaga echipă a Inspectoratului de Poliție Șoldănești va depune și în continuare toate eforturile pentru a depăși greutățile de moment, activând și mai eficient pentru asigurarea ordinii și securității, manifestând fidelitate și credință la apărarea valorilor supreme – suveranitatea, independența și integritatea Republicii Moldova.Apreciez mult curajul și bărbăția femeilor ce au hotărât să activeze în Inspectoratul de Poliție Șoldănești reușind perfect să combine munca de soție, mama și polițist. 

Cu prilejul Zilei Naționale a Poliţiei doresc să transmit în numele meu personal și al Consiliului raional Șoldănești, cele mai sincere gânduri de felicitare. Aduc mulțumiri și recunoștința pentru profesionalismul și integritatea celor care îşi exercită atribuţiile la supravegherea  ordinii publice, a drepturilor și intereselor legitime ale cetățenilor și Vă dorim să Vă păstraţi şi în continuare spiritul combativ şi responsabilitatea de care dați dovadă în activitatea de zi cu zi“.