Pentru binele lor ne zbatem. Un copil informat corect este totdeauna în siguranță

22 februarie 2018

La 21 februarie 2018, angajații Inspectoratului de Poliție Șoldănești, alături de doamna Lilia Gavrilan, primarul satuluis-au aflat într-o vizită de lucru la Gimnaziul din localitate. S-a discutat despre comportamentul elevilor în cadrul instituției și în afara ei…

A doua zi, tot la Sămășcani, a avut loc adunarea cu părinții și elevii claselor a VIII-a – a IX-a, unde au participat profesorii, primarul și angajați ai poliției. Au fost discutate chestiuni referitoare la copiii cu comportament deviant, la conduita elevilor în cadrul instituției de învățământ și la siguranța /protecția identității fiecăruia dintre cei care sunt actori activi ai paginilor de socializare. Au fost atenționați atât părinții, cât și copiii, să fie prudenți pentru a nu deveni victime ale propriilor acțiuni și ale răufăcătorilor.

Tot la 22 februarie, angajații Secției Securitate Publică (SSP) a Inspectoratului de Poliție Șoldănești au desfăşurat 2 activități de prevenire cu clasele a VI-a- a IX-a în cadrul Gimnaziului din satul Alcedar. Tematica: regulile de traversare a străzii la trecerea de pietoni; drepturile și obligațiile elevilor în cadrul instituției de învățămănt; comportamentul deviant în societate; răspunderea penală și contravențională a minorilor în cazul săvârșirii contravențiilor și infracțiunilor; cazurile de violență între semeni; avantajele și dezavantajele internetului; prevenirea cazurilor de hipotermie și regulile de siguranță în timpul încălzirii spațiilor locative pe perioada rece a anului.

Fiți actori pozitivi din viața copilului dumneavoastră! În ambele instituții s-a vorbit despre implicarea voluntarilor de vârsta a treia în Proiectul „Bunicii grijulii”.

Grupaj pregătit de Veaceslav BURUȘCIUC