ODIMM a organizat o sesiune de informare privind Programele în derulare destinate antreprenorilor și tinerilor care doresc să-și dezvolte propria afacere

31 mai 2022

La data de 30 mai 2022 in incinta Sălii de protocol a Consiliului raional Șoldănești a avut loc Sesiunea de informare privind Programele în derulare ale Organizației pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM), care a fost organizată de către specialiștii Secției economie a Consiliului raional și reprezentanții ODIMM.

Au fost invitați și au participat antreprenori și tineri care doresc să inițieze o afacere sau să o dezvolte pe cea existentă.

Pe parcursul sesiunii au fost prezentate toate programele în derulare și anume:

Programul Național “Start pentru tineri: O afacere durabilă la tine acasă”

– Programul ” Femei în afaceri” (PFA)

– Programul de Atragere a Remitențelor în Economie (PARE 1+1)

– ECO IMM

– Internaționalizarea IMM

– Digitalizarea IMM

– Programul de instruire continuă „Gestiunea Eficientă a Afacerii” (GEA)

– Fondul de Garantarea Creditelor (FGC)

– Platformele Industriale Multifuncționale

– Subvenționarea participării agenților economici la expoziții și târguri naționale

– Rețeaua Incubatoarelor de Afaceri din Moldova (RIAM)

– Programul de stat “PRIMA CASĂ”

– Centrul de Consultanţă şi Asistenţă în Afaceri

  Tinerii și antreprenorii au manifestat interes față de programele nominalizate și au primit răspunsuri clare la întrebările solicitate. Președintele raionului -Nicolae Mîndru, prezent și el la eveniment i-a încurajat pe participanți la sesiune să aplice la aceste programe pentru a-și dezvolta propria afacere și împreună cu aceasta să contribuie la creșterea economică a raionului.

 De  programele ”Instrumentul Digitalizarea IMM”, ”Fondul de garantare a creditelor” și   “Start pentru Tineri: o afacere durabilă la tine acasă” în anul 2021 au beneficiat 8 persoane din raionul Șoldănești.

Pentru mai multe detalii despre fiecare program în parte puteți accesa link-ul următor : http://soldanesti.md/…/2022/01/Programe-ODIMM-2022.pdf

Secția economie