O nouă ședință a Consiliului Director Local din cadrul Proiectului ”Sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic ”Alexei Mateevici” din or. Șoldănești

1 iunie 2022

La 30.05.22 în sala de protocol al CR Șoldănești a avut loc ședința Consiliului Director Local (CDL) din cadrul Proiectului ”Sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic ”Alexei Mateevici” din or. Șoldănești”, implementat de Agenția de Dezvoltare Regională Centru, cu suportul Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

Afară de reprezentanții organizațiilor menționate mai sus, la ședință au fost  prezenți și membri ale asociațiilor obștești din teritoriu, precum și angajați ai Consiliului raional Șoldănești.

În cadrul ședinței,  cei prezenți au făcut cunoștință cu raportul despre lucrările efectuate, precum și problemele care au parvenit odată cu începerea lucrărilor de eficiență energetică, precum fisurarea blocurilor A și C al liceului și despre măsurile întreprinse pentru lichidarea acestora. Totodată, s-a comunicat că lucrările de interior la aceleași blocuri au fost efectuate în măsură de cca 70% din cele planificate și la moment se lucrează pe exterior unde deja a început anveloparea soclului după care vor începe și lucrările de acoperire al acelorași blocuri (A și C).

Reprezentanții Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) au menționat că finanțarea proiectului va fi efectuată integral, inclusiv și lucrările suplimentare apărute pe parcursul implementării acestui proiect, iar antreprenorul (Polimer-Gaz Conducte) în persoana d-lui Serghei Cocârlă a răspuns pozitiv adresării președintelui raionului – Nicolae Mîndru și directoarei LT ”A. Mateevici” – Aliona Pînzaru de a nu admite sistarea lucrărilor, astfel încât elevii să aibă posibilitatea să înceapă un nou an școlar în clasele liceului deja restaurat.

Ruslan Rabii, coordonator de proiect