Mesajul președintelui raionului Șoldănești -Nicolae Mîndru cu prilejul sărbătorii ”Ultimului sunet” și sfârșitului de an școlar

31 mai 2022

Dragi elevi, absolvenți, stimați profesori și părinți !

Astăzi este o zi deosebită, când cu emoții și flori marcăm încheierea unui an școlar plin de schimbări, eșecuri, dar și reușite. Sărbătoarea „Ultimului sunet” ne adună și ne trezește sentimente de împlinire și mândrie pentru realizările obținute.

Dragi elevi ! Vă transmit sincere felicitări pentu rezultatele frumoase pe care le-ați obținut și în acest an școlar, atât la învățătură și purtare, cât și la activitățile extracurriculare, având convingerea că școala a fost pentru voi un loc al cunoașterii, al trăirii autentice și că ați beneficiat de sprijin necondiționat și de o educație de calitate.

Mulțumim mult dascălilor, care au devenit veritabili ambasadori ai schimbării, inovând și diversificând procesul de predare învățare. Munca D-voastră este cea care influenţează destine. Efortul și sprijinul D-voastră se convertește în motivație, împlinire și, nu în ultimul rând, în recunoștință. De aceea, vă mulțumesc pentru efortul și sacrificiul depus în modelarea caracterelor mai multor generații de elevi.

Stimați părinți! Ați investit timp și v-ați ajutat copiii așa cum nu ați mai făcut-o niciodată până acum. Vă doresc să aveţi întotdeauna o atitudine pozitivă şi constructivă faţă de şcoală, așa cum ați făcut-o și până acum, pentru ca efortul vostru conjugat şi continuu să conducă la rezultatele așteptate.

Dragi absolvenți, pentru voi astăzi clopoţelul şcolar va suna ultima dată. Astăzi vă luaţi zborul ca o revărsare de energii în lumea mare. Pentru voi vine timpul schimbărilor și al încercărilor. Vă îndemn să perpetuaţi sentimentul de mîndrie că aţi fost elevi ai unor instituții de învățământ și dascăli de valoare.Vă doresc să treceți cu succes toate examenele finale și să faceți o alegere corectă a drumului în viață.

Urez o vacanță frumoasă elevilor, un concediu binemeritat dascălilor, și nu în ultimul rând putere de muncă și sănătate părinților, iar Bunul Dumnezeu să vă îndrume pașii oriunde v-ați afla și în orice demers pe care-l veți întreprinde.

Cu aleasă prețuire și considerație,

președintele raionului Șoldănești,

Nicolae MÎNDRU