Mesajul de felicitare a președintelui raionului cu prilejul Zilei Naționale a Culturii

15 ianuarie 2020

Stimați locuitori ai raionului Șoldănești!

Astăzi marcăm cu toții o zi importantă pentru identitatea și ființa neamului nostru. Omagiind ziua de naștere a luceafărului poeziei naționale, Mihai Eminescu, Parlamentul Republicii Moldova a decis prin Hotărîrea sa Nr. 74 din 12 aprilie 2012 să declare ziua de 15 ianuarie drept “Zi națională a Culturii”. Această dată are drept scop promovarea culturii naționale, valorile culturale autentice precum și a personalităților artistice din domeniul culturii.

În acest context, putem să ne mîndrim că aparținem acestui plai în care s-au născut o seamă de personalități ilustre care prin viața și activitatea lor ne-au dus faima în lume. Această zi ni se asociază cu asemenea nume precum: Mihai Volontir, Dumitru Matcovschi, Andrei Lupan, Arhip Ciubotaru, Gheorghe Urschi și  încă mulți alții care au păstrat și promovat adevăratele valori culturale, ele constituind de fapt pietrele de temelie pe care se întemeiază dăinuirea în timp a neamului nostru.

Folosindu-mă de această ocazie,  aduc sincere felicitări tuturor oamenilor de ştiinţă, cultură şi din educaţie cu prilejul Zilei Culturii Naționale, urîndu-le multă sănătate, pace, realizări şi o viaţă îndestulată, încununată cu aprecierea  și susținerea operei și activității lor de către întreaga comunitate.

Cu aleasă considerație,

președintele raionului Șoldănești, Nicolae MÎNDRU