Mesaj din partea președintelui raionului Șoldănești -Nicolae MÎNDRU cu prilejul „Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge”

14 iunie 2022

Stimați locuitori ai raionului Șoldănești !

Ziua Mondială a Donatorului de Sânge   sărbătorită anual în data de 14 iunie, este o ocazie în plus de a spori nivelul de  conștientizare a societății asupra importanței donării de sânge, dar și pentru a sărbători viețile salvate zilnic prin acest act nobil. Totodată, este un prilej de a mulțumi donatorilor voluntari pentru gestul lor și a încuraja donarea activă de sânge în rândul populației.

 În fiecare an tindem să creăm un simţ de solidaritate în rândurile donatorilor şi de asemenea să reamintim societăţii că donatorii voluntari neremuneraţi şi sistematici sunt o resursă crucială a resurselor de sănătate a ţării. Creşterea numărului de persoane care dau dovadă de spirit civic  este o prioritate a întregii societăți, de aceea trebuie să atragem atenţia permanent asupra importanţei acestui gest nobil.

Sângele este esențial atât pentru tratament, cât și pentru îngrijiri medicale de urgență. Fiecare picătură de sânge contează. Aсesta ajută paсienţii сare suferă de probleme de sănătate сe le pun viaţa în periсol, asigurând o existenţă mai îndelungată şi o сalitate superioară a vieţii. Nevoia de sânge a spitalelor este constantă şi oricine poate dona pentru a oferi o şansă la viaţă pacienţilor care depind de sânge

Din numele Consiliului raional dar și al meu personal vreau să felicit toate persoanele care au înțeles importanța acestui act umanitar si generos, au donat sânge in repetate rânduri și au putut simți astfel satisfacția de a ajuta sau chiar salva o viață.  Aducem sincere mulțumiri și recunoștință tuturor donatorilor de sânge sistematici din  raionul Șoldănești și păstrăm îndemnul față de toți doritorii să participe la donarea voluntară de sânge.

„Donează sânge, salvează vieți !”

Cu respect, președintele raionului Șoldănești,

Nicolae MÎNDRU