Mesaj de felicitare din partea preşedintelui raionului Şoldăneşti cu prilejul “Zilei profesionale a lucrătorului din învăţământ”

5 octombrie 2021

Stimaţi profesori, învăţători şi educatori !

        Tradiţional, la 5 octombrie, într-o ambianță frumoasă de toamnă, sărbătorim Ziua profesională a lucrătorului din învăţământ! Simbolică prin definiţie, toamna e mai mult decât un anotimp, e un popas făcut la ora, atunci, când redimensionându-se emoţiile într-un parcurs contemplativ, evocăm eternul nume al pedagogilor, cei care ne-au determinat existenţa, dar şi devenirea profesională.

        Este ziua în care, Vă adresăm, cele mai sincere urări de bine, de sănătate şi de împlinire. Dumneavoastră sânteţi cei cu care, fiecare dintre noi, a început lecţia veţii. Dacă sântem buni, e meritul Dumneavoastră. Dacă sîntem puternici, e prin efortul pe care l-aţi depus ani la rând, dacă sântem deştepţi, e pentru că am citit  cuvintele la lumina inimii Dumneavoastră.

          Este foarte greu să măsori în câteva cuvinte tot ceea ce înseamnă învățătorul în societatea prezentului, dar recunoștința trebuie să fie mare dacă o raportam la menirea acestei categorii profesionale. Pedagogii rămân a fi cei ce ne făuresc sufletele şi, dedicându-se activităţii cotidiene, contribuie la zidirea viitorului nostru. Considerațiile noastre se îndreaptă către cei care modelează personalități și au înțeles și înţeleg că activitatea didactică se ridică la rangul de artă în a-i învăța pe alții bine.

Toate florile toamnei s-au adunat într-un buchet pentru Dumneavoastră, iar cu fiecare din floare – o răză de  recunoştinţă, pietate, de gând curat şi sănătate.

          Dragi dascăli ! Cu ocazia sărbătorii profesionale Vă aduc cuvinte de mulţumire pentru munca imensă pe care o depuneţi în călăuzirea şi formarea tinerii generaţii.Vă adresez cele mai sincere şi frumoase urări de bine, sănătate şi prosperitate. Vă doresc  putere şi cît mai multe izbânde în plan profesional. La mulţi ani tuturor celor care purtaţi în suflet grija dăruirii luminii viitorului unei naţiuni !

Cu aleasă preţuire, preşedintele raionului Şoldăneşti,

Nicolae MÎNDRU