Mesaj de felicitare din partea președintelui raionului -Nicolae MÎNDRU, cu prilejul sărbătorii profesionale ”Ziua bibliotecarului”

23 aprilie 2021

Stimați bibliotecari !

Ziua bibliotecarului, este un prilej special de a aduce mulțumiri tuturor bibliotecarilor din raionul Șoldănești, pentru serviciul oferit societății, pentru promovarea cultului cărții și pentru ghidarea populației în drumul fiecăruia spre cunoaștere. Consemnarea acestei sărbători profesionale la data de 23 aprilie a fost instituită prin Decretul Nr. 1774 din 21.11.2000 al Președintelui RM,  dată ce coincide cu sărbătorirea în întreaga lume   a ” Zilei mondiale a cărții și a dreptului de autor” având în vedere rolul și aportul adus de bibliotecă la dezvoltarea societății informaționale a țării.

În cursul istoriei, biblioteca a îndeplinit o funcție unică,  fiind un custode al depozitului de gândire și artă.  Biblioteca a fost întotdeauna locul de refugiu al celor dornici de cunoaștere și centrul universului cunoștințelor. În bibliotecă are loc întâlnirea Omului cu Cartea și tot în biblioteca redescoperim de fiecare dată plăcerea și eficiența lecturii.De-a lungul timpului, bibliotecile au fost și continuă să fie izvoare de cultură, iar meseria de bibliotecar este una nobilă care trebuie respectată și apreciată la înalta ei valoare.

Bibliotecarul este cel care îndrumă în universul atît de miraculos și fascinant al cărții. Este un îndrumător al culturii cărții, un intelectual foarte informat și dinamic. Imaginea pozitivă a bibliotecarului în comunitate este completată de atenția acordată cititorului, profesionalismul, amabilitatea, stăruința, entuziasmul și cultura de care dispune, prin care câștigă mereu încrederea publicului.

Ziua profesională a bibliotecarului este un prilej de a Vă exprima stima și aprecierea pe care o meritați, din partea societății, recunoștință și convingerea că sunteți un factor constituitiv și decisiv al culturii naționale și al sistemului educațional, consilierii spirituali și călăuze în universul cunoașterii.

Din numele Consiliului raional Șoldănești dar și al meu personal, adresez tuturor bibliotecarilor cele mai elevate cuvinte, exprimându-vă întreaga admirație și recunoștință pentru fidelitate profesională. Vă doresc bucurie,  sănătate, performanțe, mult curaj și spor în toate, zile senine și încredere în ziua de mâine!

Cu respect, președintele raionului Șoldănești, Nicolae MÎNDRU