Mesaj de felicitare din partea președintelui raionului Șoldănești cu ocazia Zilei Armatei Naționale

3 septembrie 2021

Stimaţi militari şi veterani ai Armatei Naţionale!

Anual, la data de 3 septembrie marcăm un moment cu valoare de referință pentru cei care poartă cu onoare și mândrie uniforma militară, dar  și pentru întregul nostru popor – ”Ziua Armatei Naționale”.

Armata mereu a reprezentat nu doar forța unui stat și garantul păcii,  dar și școala unde se cultivă adevăratele valori ale patriotismului, devotamentului și a dragostei față de plaiul natal.

Datorăm astăzi respect celor dintâi ofiţeri şi subofiţeri, care au luptat pentru independenţa ţării şi au contribuit la formarea armatei tânărului stat Republica Moldova. Anume lor, acestor oameni de bună credinţă, adevăraţi patrioţi, le spunem ‚Mulţumesc’ şi le apreciem sacrificiul şi acţiunile .

Indiferent de motivul alegerii profesiei de militar, indiferent de grade militare și de ani, de unitate și structură, Voi vă îndepliniți misiunea nobilă de apărător al Patriei. Pentru aceasta meritați înaltă considerațiune și profund respect din partea noastră.

Cu ocazia aniversării a 30-a de la Crearea Armatei Naționale, adresez cele mai calde urări de bine și succes întregului efectiv al armatei, militarilor, angajaților civili și familiilor acestora și îmi exprim recunoștința pentru faptul că Vă faceți onest și cu devotament datoria de militar. Prin tot ceea ce faceți zi de zi în unități și comandamente la poligoanele de instrucție, în teatrele de operațiuni sau în lupta împotriva calamităților naturale, sunteți demni de înaltă apreciere și respect. Vă urez  tuturor multă sănătate, liniște și bunăstare în familiile Dumneavoastră precum  și  noi  realizări  întru securitatea și prosperarea  Republicii  Moldova!

La Mulți Ani Armata Națională!

Cu profund respect, președintele raionului Șoldănești,

Nicolae MÎNDRU