Mesaj de felicitare cu prilejul Zilei Victoriei și a Europei din partea președintelui raionului Șoldănești -Nicolae Mîndru

8 mai 2022

Stimați locuitori ai raionului Șoldănești ! Dragi compatrioți !

În data de 9 mai 2022 se împlinesc 77 de ani de la declararea victoriei asupra fascismului ce a marcat  sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial. Acest război a reprezentat una dintre cele mai mari tragedii din istoria contemporană, care a adus pierderi umane fără precedent  și nenumărate suferințe, a provocat distrugerea numeroaselor valori materiale și culturale.  

 La această dată  semnificativă comemorăm cu o deosebită recunoştinţă şi căldură sufletească pe toţi acei care au plătit cu viaţa lor pentru pace și libertate. Ziua de 9 mai, mai e considerată şi ziua Europei.  Mesajul principal al sărbătorii este la fel unul al păcii, al dorinței popoarelor din întreaga Europă de a face parte dintr-un spațiu comun, de a trăi împreună în armonie și bună înțelegere.

  Chiar dacă timpul trece, amintirea acelor vremuri rămâne în memoria noastră, a omenirii și a istoriei. Aducem sincere felicitări tuturor veteranilor care au contribuit atunci pentru menținerea păcii atât la noi în țară, cât și în lumea întreagă. Stimați veterani!  În această zi luminoasă a Victoriei, din numele Consiliului raional  şi al meu personal Vă doresc multa sănătate, zile cât mai frumoase, pline de bucurii și clipe fericite alături de cei dragi. 

Amintire veșnică celor căzuți la datorie!

Pace tuturor !

Cu profund respect, președintele raionului Șoldănești, Nicolae MÎNDRU