Mesaj de felicitare cu prilejul Zilei lucrătorului din învăţământ

5 octombrie 2023

Stimaţi dascăli!

A devenit deja o tradiție frumoasă ca la mijloc de toamnă să celebrăm Ziua Mondială a Profesorului, zi care a fost înfiinţată de UNESCO în 1994.

Contribuția Lucrătorilor din domeniul Învățământ: a educatorului, învățătorului, profesorului, managerului la dezvoltarea personalităţii fiecărui copil este crucială. Aţi fost şi rămâneţi promotorii bunătăţii, demnităţii umane şi cei mai buni prieteni ai elevilor şi părinţilor.

Dragi lucrători din domeniul educaţiei, sunteți generatorii de lumină, creativitate şi inspirație, sunteți cei mai rezistenți și mai de încredere piloni ai societății, deoarece întruchipați cele mai nobile valori – înțelepciunea, devotamentul, adevărul, perseverența, curajul și răbdarea. Vă doresc să purtați și în continuare cu cinste și demnitate onorificul titlu de semănător al Cunoștințelor, Frumosului și Binelui. Fie ca aceste semințe pe care le răsădiți neobosiți, să găsească sol fertil și să înflorească peste ani în oamenii de valoare ai acestui neam. Vă mulțumesc, iubiți profesori, pentru munca nobilă, fidelitatea față de profesie, dragostea și efortul pe care-l depuneți întru realizarea celui mai important produs al societății – Omul. Vă doresc puteri colosale în dăruirea până la epuizare, iar cei în care investiți suflet, pasiune și speranță, să vă îndreptățească așteptările.

Cu profundă gratitudine, Nicolae MÎNDRU, preşedintele raionului Şoldăneşti