Mesaj de felicitare cu prilejul sfârșitului de an școlar din partea președintelui raionului Șoldănești -Nicolae Mîndru

28 mai 2021

Stimați dascăli! Dragi elevi și absolvenți!

Ultimele zile ale anului școlar sunt gata sa treacă prin clepsidra timpului! 31 mai – „Ultimul sunet ” este ziua cînd se încheie o etapă din viața de elev. Cineva absolvește liceul, cineva ciclul gimnazial sau cel primar, altcineva se bucură că începe vacanța dar pe toți această sărbătoare ne unește, ne adună și ne trezește sentimente de împlinire și mândrie pentru realizările obținute în anul școlar, prin aportul dascălilor, succesele elevilor, dar și grija părinților în educarea tinerei generații.

         Acest an de studiu a fost unul mai deosebit atît pentru dascăli cît și pentru elevi, dar o provocare și pentru părinți. Din cauza pandemiei ați fost puși în situația de a studia la distanță, dar totuși ați reușit să obțineți performanțe și rezultate frumoase, fapt care mă bucură!

Un an de studiu care a avut de toate – greutăți, provocări, muncă asiduă, perseverență , dar și bucuria obiectivelor realizate.

Administrația raionului v-a fost mereu alături, v-am susținut și ne mîndrim că sunteți elevii, absolvenții, profesorii noștri.

Stimaţi actanţi ai procesului educaţional! Vă aduc mulțumiri profunde pentru  activitatea desfășurată în anul școlar.

Dragi absolvenți!  Vă doresc succese la examene, să depășiți emoțiile, pentru că acestea sunt doar primele examene din viață. Să aveţi încredere în voi şi să fiţi convinşi că ceea ce aţi realizat până în acest moment înseamnă enorm pentru reuşita în viitoarea profesie, dar şi în viaţă. Creați-vă propria viață cât mai demn, astfel încât, la final, să vă puteți aplauda voi înșivă.

Stimați profesori! Sunteți și rămâneți a fi promotorii dragostei de oameni, ai schimbării spre bine și ai frumosului. Chiar și atunci când abia pâlpâie flacără ce arde mai puțin pentru sine și mai mult pentru alții, dumneavoastră găsiți scânteia să aprindeți torțe.

În acest moment, când în toată țară răsună ultimul clopoțel, vă aduc sincere mulțumiri, în numele Consiliului raional Șoldănești și al meu personal pentru dedicația și contribuția dvs. La dezvoltarea personalităţii fiecărui copil și la promovarea valorilor naționale și general-umane.

         Dragi părinţi! Niciodată nimănui nu i-a reuşit să vă substituie nici fizic, nici spiritual. Familia trebuie să fie şi să rămână leagănul copilăriei, al demnităţii umane, al respectului şi al credinţei.
Să tratăm şcoala ca un adevărat partener în creşterea şi educarea copiilor noştri în spiritul valorilor naţionale pentru a dăinui ca neam.

Tuturor, Vă doresc o vacanță frumoasă, plină de momente de relaxare, pe care le meritați cu siguranță. Să aveți parte de o vară frumoasă, să acumulați energie suficientă pentru realizările, provocările, dar și oportunitățile care vă așteaptă, să vă bucuraţi din plin de clipe frumoase, alături de cei dragi.

Cu deosebit respect și profundă considerațiune, Nicolae MÎNDRU, președintele raionului Șoldănești