Mesaj de felicitare cu prilejul începutului de an şcolar din partea preşedintelui raionului Şoldăneşti, Nicolae MÎNDRU

1 septembrie 2020

Dragi elevi, stimaţi profesori şi părinţi!

          Odată cu sosirea toamnei se deschid uşile insituţiilor de învăţământ, iar primul sunet îndeamnă pe fiecare să calce pe tărâmul nesecat al cunoştinţelor. Un nou an şcolar este pentru toţi un prilej de bucurie şi speranţă.   Va răsuna clopoţelul şi clasele, sălile de studii  vor renaşte la viaţă, găzduind copii şi tineri, dornici de noi cunoştinţe şi aptitudini.

          Cu regret, din cauza restricţiilor legate de pandemia cu coronavirus, la festivitatea dedicată primului sunet lipseşte tradiţionalul careu. Totuşi, prin aceasta farmecul de altădată al acestei sărbători nu s-a pierdut.

          Stimaţi profesori, reușita reformelor educaţionale, bazate pe un sistem de învăţământ modern, calitativ, eficient, capabil să răspundă pozitiv la provocările timpului, depinde, în mare măsură, de Dumneavoastră. Vă aduc mulţumiri pentru implicarea plenară în promovarea eficientă a procesului educaţional în instituţiile din raion.Vă apreciez mult pentru înţelepciunea şi răbdarea, nobleţea şi onestitatea, sacrificiul şi munca colosală depusă în formarea şi educarea tinerei generaţii. Meritaţi tot respectul şi admiraţia pentru ceea ce realizaţi.
        Dragi părinți
, anume Dumneavoastră  trăiţi bucuria descoperirii și amărăciunea greșelilor, fericirea prieteniei, simțite de copii – toate sunt experimentate de inimile voastre. Sunteți martori la cea mai bună realitate posibilă: copiii Dumneavoastră! De aceea vă doresc să vă bucurați și în continuare din plin de reuşita lor, de faptul că eforturile depuse de ei le recompensează pe ale Dumneavoastră.

          Dagi elevi, la acest frumos început de an școlar Vă doresc un an plin de realizări, note bune şi cunoştinţe vaste. Folosiţi raţional orice moment al procesului de studiu, pentru a acumula cunoştinţele necesare, pentru a vă afirma în lumea contemporană şi, în acelaşi timp, pentru a răscumpăra eforturile părinţilor şi dascălilor care vă îndrumă în viaţă.

          Cu acest prilej deosebit Vă adresez tuturor sincere felicitări și urări de bine cu ocazia începerii noului an de învățământ. Multe succese, entuziasm, dăruire, curaj pentru a vă face visele împlinite. Să vă fie sufletul plin de lumină și cugetul de gânduri bune!

Să aveţi un an nou şcolar fericit şi binecuvântat de Dumnezeu!

Cu aleasă preţuire şi consideraţie,

preşedintele raionului Şoldăneşti,

Nicolae MÎNDRU