Membrii Comisiei raionale extraordinare de sănătate publică au decis reluarea procesului educaţional cu prezenţă fizică în perioada 16-19.03.2021

15 martie 2021

În cadrul şedinţei de luni, 15 martie 2020, membrii Comisiei raionale extraordinare de sănătate publică au supus analizei situaţia pandemică din ultima perioadă, în special au pus în discuţie modul de desfăşurare a procesului educaţional din raion.

După analiza mai multor scenarii posibile indicate în Hotărârea Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică Nr.50 din 12 martie 2021, ca urmare a constatării numărului redus de cazuri de infectări în sfera de învăţământ din raion,   membrii comisiei au ajuns la concluzia că şcoala nu reprezintă o sursă  de extindere a pandemiei. Aceasta, în opinia factorilor de decizie, se datorează respectării de către instituţiile de învăţământ a regulilor antiepidemice.

Astfel, au fost decise următoarele:

Începând cu 16 martie 2021 pînă la data de 19.02.2021 inclusiv, se dispune organizarea procesului educaţional în instituţiile de învăţământ preuniversitar şi extraşcolar din raion cu participarea zilnică a elevilor cu prezenţă fizică, cu respectarea strictă a normelor de sănătate publică privind prevenirea şi răspândirea COVID-19.

Comisiile locale extraordinare de sănătate publică vor asigura revizuirea tuturor hotărârilor/ dispoziţiilor aprobate, aducându-le în concordanţă cu hotărârile Comisiei raionale extraordinare de sănătate publică.

            Reluarea procesului educaţional instructiv  cu prezenţă fizică, va fi însoţită de monitorizarea intensă şi continuă a evoluţiei situaţiei în această sferă, cu revizuirea a hotărârii în dependenţă de constatările ulterioare.