Medicii din raionul Șoldănești și-au sărbătorit Ziua profesională

17 iunie 2019

Cu ocazia sărbătorii profesionale ”Ziua Lucrătorului medical și a farmacistului” medicii din raion au avut parte de un concert dedicat lor. Evenimentul s-a desfășurat în incinta căminului de cultură ”George Coșbuc” din orașul Șoldănești.

Domnul președinte al raionului Șoldănești, Nicolae Dorogan a adresat sincere felicitări lucrătorilor medicali din raion, exprimîndu-se în felul următor:

” Aduc sincere mulțumiri celor care au îmbrățișat această vocație, pentru devotamentul de care dați dovadă în munca de fiecare zi, pentru insistența și ardoarea profesională în salvarea vieții și sănătății populației, pentu siguranța și căldura omenească ce o dăruiți pacienților Dumneavoastră.

 Ne închinăm în fața medicilor, asistenților medicali, farmaciștilor, lucrătorilor din sistemul medical, oameni curajoși și puternici, care au transformat vocația în profesie și au sacrificat o parte din viața lor pentru bunăstarea tuturor. Mulțumesc din partea tuturor celor care  acum  se pot bucura de viață și sănătate   datorită faptului că voi sunteți la datorie.”

Și doamna deputat în Parlamentul Republicii Moldova, Svetlana Rotundu, a venit să transmită cele mai alese cuvinte, felicitări și urări de bine. Ea și-a exprimat aprecierea față de ei,  dorindu-le multă sănătate, optimism și prosperitate, succese profesionale și personale, asisgurîndu-i de toată considerația și susținerea sa.  Le-a dorit să aibă parte de apreciere şi respect din partea colegilor, înţelegere şi recunoştinţă din partea pacienţilor.

Unii lucrători medicali s-au învrednicit de diplome și premii bănești din partea președintelui raionului.

Pentru activitate prodigioasă în domeniul ocrotirii sănătății, responsabilitate, contribuție personală la dezvoltarea și acordarea asistenței medicale cetățenilor au primit diplome din partea Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova următorii medici: Balanici Constantin- director IMSP Centrul de sănătate Șoldănești; Chetraru Silvia- medic de familie (Centrul de sănătate Șoldănești), Slusari Iulia, statiscian medical ( Centrul de sănătate Șoldănești); Gorgos Alexandru – șef Secție Anestezie și Terapie Intensivă și Aramă Lilia -asistent medical principal (ambii de la Spitalul raional Șoldănești).

Mesaje de felicitare au adresat și directorul Centrului de sănătate Șoldănești, domnul Constantin Balanici și Veaceslav Palii, directorul Spitalului raional Șoldănești, care, la rîndul lor au premiat și înmînat diplome unora dintre cei mai buni lucrători medicali din cadrul instituțiilor pe care le conduc.

 Tradițional, în Republica Moldova, Ziua lucrătorului medical și a farmacistului se sărbătorește în a 3-a duminică a lunii iunie. Pentru prima dată sărbătoarea a fost instituită  prin  Hotărîrea Guvernului RM Nr. 722  din 19 noiembrie 1993 în semn de apreciere a contribuției substanțiale a medicilor la protecția și promovarea sănătății, capacității de muncă și creație a populației.

Secția Administrație Publică