Medicii au avut parte de omagii și emoții frumoase de ziua lor profesională

21 iunie 2022

Cu prilejul ”Zilei lucrătorului medical și a farmacistului” marcată anual în a 3-a duminică a lunii iunie, angajații instituțiilor medicale din raion au avut parte de o adevărată sărbătoare a sufletului. Pentru ei, în incinta Căminului de cultură „George Coșbuc” a fost organizat un eveniment solemn.

Oaspeții sărbătorii au fost președintele raionului Șoldănești – Nicolae Mîndru, vicepreședintele raionului Șoldănești –Vasile Macovei, șeful Spitalului raional Șoldănești –Veaceslav Palii, șeful Centrului de sănătate –Constantin Balanici, șeful Direcției Asistență Socială Protecție a Familiei și Copilului Șoldănești –Svetlana Rotundu și primarul satului Cobîlea – Angela Ababii.

În mesajul său de felicitare, președintele raionului și-a exprimat toată admirația și respectul față de cei care au îmbrățișat nobila meserie de lucrător medical, mulțumindu-le pentru sacrificiul și devotamentul pe care-l manifestă zilnic la straja vieții și sănătății celor bolnavi.

Apoi, în temeiul Dispoziției Nr.24 din 14 iunie 2022 „Cu privire la decernarea diplomelor”, pentru profesionalism, responsabilitate, aportul și efortul depus în dezvoltarea sistemului de sănătate și cu ocazia Zilei profesionale au fost înmânate diplome unora dintre cei mai buni lucrători medicali din raion.

Cu mesaje de profund respect și gratitudine față de colegii de breaslă s-au alăturat în scenă și directorul Spitalului raional Șoldănești– Veaceslav Palii, precum și șeful Centrului de sănătate Șoldănești – Constantin Balanici. Tot ei au înmânat premii și diplome propriilor angajați. O parte dintre ei s-au învrednicit de mențiuni din partea Ministerului Sănătății și al Parlamentului Republicii Moldova.

Cu un cadou muzical, pentru medici a urcat în scenă interpreta autohtonă –Svetlana Gafin care i-a încântat și a creat buna dispoziție pentru cei sărbătoriți.

Surpriza evenimentului a fost organizarea unui TVC cu genericul ”Asistentele medicale- rampă” cu participarea a 2 echipe formate din angajatele Centrului de sănătate și a Spitalului raional Șoldănești. Prestația concurentelor a fost evaluată de către un juriu prezidat de șeful Secției Cultură, Tineret și Sport –Alic Rudei. Juriul a apreciat măiestria artistică, originalitatea, creativitatea și expresivitatea numerelor prezentate de asistentele medicale conform mai multor criterii.

Tradiția marcării ”Zilei Lucrătorului medical și a farmacistului” în a 3-a duminică a lunii a fost instituită prin Decret prezidențial încă din anul 1994, în semn de onor și apreciere deosebită a oamenilor care se află la straja sănătății publice, pentru vocația și rolul important pe care-l ocupă ei în societate.