La aniversarea a 95-a, veteranul Anton Solovei a fost omagiat cu un buchet de melodii din partea Fanfarei ”Dumbrava”

11 iulie 2020

Incontestabil, una dintre cele mai importante pagini din istoria țării noastre a fost scrisă de către eroii celui de-Al Doilea Război Mondial – veteranii neamului nostru. Ei sunt cei care s-au întors de pe front la casele lor, cu dureri sufletești legate de pierderea camarazilor, cu adânci traume fizice și psihice, pentru a ajunge astăzi drept o mărturie vie a jertfei acestui neam pus la grea încercare. Acești bravi ostași ne-au învăţat că dragostea de ţară nu se măsoară în cuvinte, ci în fapte.

La data de 8 iulie 2020, veteranul celui de-al 2-lea Război Mondial, Solovei Anton din satul Cușmirca, r-nul Șoldănești, a sărbătorit 95 de ani de la naștere. Cu această ocazie Consiliul raional Șoldănești reprezentat de vicepreședintele raionului – Vasile Macovei împreună cu președintele Consiliului veteranilor de război – Djumberi Todua, au mers în vizită la el cu cadouri simbolice, precum și un buchet de melodii interpretate de Fanfara ,,Dumbrava” a Consiliului raional Șoldănești.

La ceas aniversar, i-a fost adus un omagiu desebit, precum și recunoștinţa pentru tot ceea ce a făcut în slujba poporului, precum și cele mai sincere mulțumiri pentru sacrificiile făcute în numele țării. Apreciem bărbăția și eroismul de care a dat dovadă în lupta pentru pace. Prin curajul său ne-a arătat ce înseamnă cu adevărat patriotismul, onoarea, demnitatea și a câștigat un loc în paginile istoriei naționale. Republica Moldova vă va purta veșnică recunoștinţă!

Amintim, că la 28 aprilie 2020, președintele țării Igor Dodon a fost în vizită la veteran pe care l-a decorat cu Ordinul republicii. Iar la data de 2 mai 2020 i-a fost înmânată medalia jubiliară ”75 de ani de la Marea Victorie în Războiul pentru Apărarea Patriei 1941-1945 ” conferită prin Decretul Președintelui Federației Ruse.