Întrunire cu beneficiarii Proiectului Energie și Biomasă

31 octombrie 2018

 Pe data de 30 octombrie 2018, în sala de protocol a Consiliului raional Șoldănești a fost desfășurată o întrunire cu beneficiarii Proiectului Energie și Biomasă. La întrunire au participat: din partea Consiliului Raional Șoldănești:Svetlana Roundu-președintele Raionului Șoldănești, Iurcu Victor-șeful secției Construcții, Gospodării Comunale și Drumuri, Iaghilova Oxana-arhitector-șef și reprezentanții instituțiilor beneficiare de proiect.

Despre obiectivele, avantajele,realizările și provocările pe parcursul etapelor de implementare a proiectului le-a vorbit invitaților, doamna Tatiana Crăciun-specialist superior în mobilizarea comunităților (din cadrul proiectului).
Comunitățile beneficiare ale proiectului din raionului Șoldănești au fost 5:
1.satul Climăuții de Jos (gimnaziul)-centrală termică pe biomasă;
2.satul Cușmirca (gimnaziul)- -centrală termică pe biomasă;
3.satul Parcani (grădinița de copii) centrală termică pe biomasă și panouri pentru producerea apei calde menajere;
4.satul Șestaci (gimnaziul și grădinița de copii)-centrală termică pe biomasă și panouri pentru producerea apei calde menajere la grădinița de copii;
5. satul Vadul Rașcov(gimnaziul)-centrală termică pe biomasă.
Proiectul a avut 2 perioade de realizare 2011-2014 (I etapă),2015-2018 (etapa II) și a fost implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) -cu o investiție de circa 23.041000 Euro din partea Uniunii Europene și 560.000 Euro PNUD Moldova.