Inspecţia pentru protecţia mediului Şoldăneşti informează desre interzicerea pescuitului în perioada 01.04-14.06.2021

31 martie 2021

   În scopul reproducerii, protecției, restabilirii și conservării resurselor biologice acvatice, Agenția de Mediu, la propunerea instituțiilor științifice de profil, prin Ordinul nr. 11 din 23 martie 2021  a stabilit perioada de prohibiție a pescuitului pentru toate obiectivele acvatice piscicole naturale din Republica Moldova, de la 1 aprilie până la 14 iunie 2021 inclusiv (75 zile). Astfel, în timpul prohibiției se interzice pescuitul și aflarea în obiectivul acvatic sau în preajma acestuia cu unelte de pescuit.

Totodată, Agenția de Mediu atrage atenția, că în obiectivele acvatice piscicole naturale se interzice, în cursul anului, pescuitul:

a) speciilor incluse în Cartea Roșie a Republicii Moldova;

b) cegăi și hibrizilor de sturioni;

c) păstrăvului și anghilei;

d) morunașului (în bazinul fluviului Nistru).

Inspectorii de mediu IPM Șoldănești în comun cu IP Șoldănești vor efectua razii operative și inopinate privind protecția resurselor piscicole și contracararea braconajului.

Sesizările privind încălcarea termenilor și condițiilor perioadei de prohibiție pot fi adresate la Inspecția pentru Protecția Mediului Șoldănești, la numărul de telefon 0272-22-4-43. 060600780.

Inspecția pentru Protecția Mediului Șoldănești