Skip to content

Index

Activităţi de prevenire a infracțiunilor şi combatere a faptelor antisociale Imprimare
Vineri, 02 Decembrie 2016
  În perioada 16.11.16 - 22.11.16, angajații Inspectoratului de poliție Șoldănești au desfăşurat multiple activităţi de prevenire a infracțiunilor şi combatere a faptelor antisociale, conform competenţelor ce le revin prin Legea 320/2012, intervenindu-se cu măsuri specifice în situaţia în care s-au constatat încălcări ale actelor normative pentru care sînt abilitaţi să le constate şi să aplice sancţiuni.
  Activitatea poliţiştilor a fost desfăşurată, conform atribuţiilor, pe următoarele aspecte:
- Constatarea de fapte şi aplicarea de sancţiuni contravenţionale;
- Activitatea de prevenire şi combatere;
- Asigurarea ordinii și securității publice.
În acest context, acțiunile Poliției s-au rezumta la :
 Documentarea activității unei întreprinderi specializate în domeniul jocurilor de noroc la data de 17.11.16 (Două cazinouri ilegale din or.Șoldănești au fost deconspirate de poliție, de unde s-au ridicat 22 aparate de joc la care s-au depistat nereguli);

 Stabilirea și documentarea încălcărilor economico-financiare la un club de noapte din or.Șoldănești la data de 20.11.16 (Din localul respectiv au fost ridicate sumele bănești ce nu au fost reflectate în evidența contabilă a întreprinderii precum și bauturile alcoolice fără dovada originii și provenienței lor cît, totodată a fost antrenat și un cîine detector de droguri cu ajutorul căruia au fost depistate 4 persoane în stare de ebrietate narcotică. Mai mult, s-au stabilit și condițiile antisanitare în care activează localul. );

 Menținerea ordinii publice în teritoriul deservit unde a avut loc activități cultural-distractive dedicate sărbătorii ,,Hramul localității’’ la data de 21.11.16 (Au fost antrenați 27 de polițiști în comun cu angajații INP dar și grupele operative ce au asigurat menținerea ordinii și securității publice în 9 localități din or. Șoldănești )

 Au fost stabilite persoanele ce au tăiat ilicit din fîșia forestieră (aproximativ 50 de copaci) ce aparține primariei s. Pohoarna r.Șoldănești. (lemnele tăiate iliciti au fost depistate în două gospodării din s. Pohoarna r.Șoldănești.)

Prin astfel de acțiuni IP Șoldănești va continua să răspundă provocărilor viitoare pentru a genera prosperitate și a asigura mediul stabil și de securitate pentru locuitorii r. Șoldănești. Vă mulțumim că sințeți receptivi!

Șef al IP Șoldănești
locotenent-colonel de poliție Cazimir TROCIN


 
Următor >