Încă un obiectiv la standarde europene

3 noiembrie 2017

         Constantin Enciu, consultant regional la ADR Centru, s-a aflat săptămâna trecută la Șoldănești, la președintele raionului, Svetlana Rotundu, penru a transmite oficial raportul de audit energetic al Liceului teoretic „Alexei Mateevici”.  Pentru simplii cititori acest document nu reprezintă nimic, însă pentru instituția publică este un raport important din punct de vedere strategic, deoarece acesta este startul pentru începerea elaborării documentației de proiect pentru eficientizarea energetică a clădirii liceului. Președintele, împreună cu șeful Secției Construcții, Gospodării Comunale și Drumuri – Victor Iurcu, insoțiți de Andrei Cojocaru – managerul de proiect și Aliona Pânzaru – directorul liceului, au recepționat oficial raportul menționat.

     Potrivit relatării făcute de către consultantul regional, aflăm că dintre cele patru instituții de învățământ, care s-au încadrat în proiectul de eficientizare, liceul nostru este unul cu cele mai mari necesități. Suma totală a proiectului nu va depăși 21 de milioane de lei.

     Oficialul a punctat că până la finele anului curent va fi semnat Memorandumul de înțelegere. Toate expertizele locale vor fi consultate cu experți europeni, iar documentația pentru concursurile de licitație va fi elaborată doar în conformitate cu cerințele europene. Vor fi prevăzute absolut toate situațiile, iar fiecare lucrare va fi coordonată și consultată cu experții străini…

     Astfel banii europeni pentru moldoveni vor fi investiți cu mai multă prudență. Accentul se va pune pe calitate și eficiență.