În lumea teatrului

30 martie 2019

La data de 27 martie curent, în scena casei de cultură “George Coşbuc” a fost prezentat un spectacol de excepţie dedicat Zilei Internaţionale a Teatrului. Protagoniştii serii au fost membrii grupului teatral de tineri şi maturi “TinerArt” la care s-au asociat şi grupul de voluntari din cadrul asociaţiei obşteşti “HelpAge International” din oraşul Şoldăneşti. Spectacolul a fost organizat cu multă dedicaţie şi pasiune de către doamna Tatiana Vrăjitoru, care pe lîngă evoluţie scenică a dat dovadă de înaltă măiestrie în regie, decor scenic şi modul în care i-a mobilizat pe actori la pregătirea unui spectacol de asemenea anvergură.

Programul artistic a inclus aşa piese precum:”Desculţ de la nuntă”,”Dawn way” şi “Chiriţa în Iaşi”.

           Doamna Vrăjitoru şi-a exprimat satisfacţia şi trăirile  din scenă dar şi despre felul în care s-a desfăşurat evenimentul în felul următor: „ Mulţumesc tuturor celor care au apreciat acest frumos eveniment. Mulţumim doamnei Svetlana Rotundu care ne susţine si apreciază munca actorilor amatori din oraşul Şoldanesti. Lucrurile frumoase se realizează cu oamenii buni care cred în propriile puteri.Ei nu au făcut actorie, ei învaţă acum cu dibăcie măiestria actorului.”

           Despre emoţiile trăite în scenă s-au împărtăşit pe reţele de socializare şi unele dintre tinerele artiste , din ale căror cuvinte putem  reţine următoarele:

” Actorul e cel care dă viață, cel care îți provoacă spiritul, care te inspiră și-ți deschide ochii, care te face să vezi esența lucrurilor și tainele nerostite. Există o tehnică în toată actoria asta, pentru că altfel nu ar putea funcționa. Lacrimile emoțiile, râsul nu sunt ale actorului. Sunt ale omului, sunt ale ființei umane care, deși pare că joacă un rol, își pune, în fapt, sufletul în scenă… Mulțumim mult scumpei noastre regizoare – Tatiana Vrăjitoru, care face o regie extraordinară, care depune o muncă titanică în orice piesă, care ne-a format și ne formează ca personalități..!”  (Nicoleta Dombrovschi)

27 Martie- Ziua Teatrului, a fost marcată frumos de noi, grupul ,,TineArt”, fragmente de teatru în care toți am depus suflet, am încercat să ajungem la inimile spectatorilor, și să demonstrăm că Teatrul e o lume aparte, o lume în care mulți o văd , și puțini o trăiesc. În arhiva sufletului meu va rămâne mult timp aceasta zi . Emoții, lacrimi, trăiri au fost cele care ne-au caracterizat… ” (Mădălina Steţco)

           La finele evenimentului, doamna preşedinte al raionului Şoldăneşti, Svetlana Rotundu nu a ezitat de a urca în scenă pentru a-şi împărtăşi impresiile vizavi de spectacol dar şi să-şi exprime respectul faţă de aceşti actori care potrivit dumenaei nu cedează cu nimic unor artişti profesionişti, care evoluează pe scenele unor teatre occidentale

        Cu prilejul Zilei internaţionale a Teatrului care a fost celebrată la această dată,ea a adus un elogiu celor 2 actori remarcabili pe care i-a oferit raionul Şoldăneşti lumii, şi anume, Gheorghe Urschi şi Mihai Volontir, adăugând că putem declara cu mândrie că în persoana acestor tineri actori îi putem vedea pe succesorii lor în arta scenică.