Femeile au avut parte de un omagiu inedit

10 martie 2020

Vineri, 6 martie în incinta Căminului de cultură „George Coşbuc” din oraşul Şoldăneşti a avut loc un spectacol сoncert dedicat  Zilei Internaţionale a Femeii-8 martie.  

          Pentru a marca împreună acest frumos început de primăvară şi pentru a primi omagiile adresate din scenă, la concert au fost invitate toate doamnele şi domniţele. Spectacolul a debutat cu un buchet de melodii   interpretate cu măiestrie de orchestra de muzică popular din oraşul Şoldăneşti “Trandafirii” condusă de Ion Lupu.

    Apoi, pentru a rosti cele mai alese felicitări în adresa femeilor, în scenă a urcat preşedintele raionului Şoldăneşti Nicolae Mîndru:

 “ Multstimate doamne şi domnişoare!Pe acest fundal frumos și de poveste, cu toții consemnăm sărbătoarea internațională dedicată femeii- 8 martie. Femeia  o asemuim cu începuturile ființei, naturii, dragostei și  continuității, patriei şi mamei, spre care sufletul nostru se îndreaptă mereu, fiind purtat de un dor existenţial ce nu poate fi mistuit…  În această zi însemnată Vă dorim lumină, dragoste și căldură în inimi, în familiile și casele voastre… Fie ca bucuriile, pe care le râvniţi să le aveţi din plin şi să fiţi oriunde şi oricând frumoase, iubite, înţelese şi respectate.”

Foto de Sergiu Cumatrenco

          Cu cuvinte de omagiu şi înaltă consideraţie la adresa sexului frumos, în scenă s-au alăturat  viceprimarul oraşului Şoldăneşti, Vadim Groza şi consilierul raional Gheorghe Musteaţă.

         Pentru a  le readuce zâmbetul pe faţă şi în semn de respect deosebit toate femeile din sală au primit flori din partea organizatorilor. Florile au fost oferite de colaboratorii Inspectoratului de poliţie Şoldăneşti.

          Drept urmare, sala căminului de cultură a fost transformată într-un adevărat templu al muzicii şi a voiei bune. A urmat evoluţia ansamblului de bărbaţi „Lozioara „- сonducător Ana Ştirbu şi ansamblul de dans „Vatra” de la căminul de cultură, care a întrunit trei generaţii  de bărbaţi  (ca expresie a continuităţii a unei frumoase tradiţii) cu dansul „Cârlăniţa” –сoreograf Alic Rudei. Prima parte a concertului a fost moderată de doamna Tatiana Vrăjitoru.

         În a doua parte a spectacolul a venit surpriza multaşteptată cu evoluţia inedită a artiştilor de talie naţională precum: Iurie Sadovnic, Pavel Ţurcan, Silvia Grigore, Victor Botnaru, Adi, Georgeta Voinovan şi Natan.  La eveniment a evoluat şi îndrăgita interpretă de muzică populară din or. Şoldăneşti, Sorina Socoleanu-Сernei. Surpriza serii care a marcat încheierea concertului a fost interpretarea cîntecului „Duminica” a   maestrului Sadovnic, împreună cu corul de copii al Şcolii de muzică Şoldăneşti „Mărgăritar” .

           Evenimentul a fost organizat în contextul marcării celei de-a 54-a ediţie a Festivalului Internaţional de Muzică „Mărţişor”  de către Consiliul raional Şoldăneşti în parteneriat cu Primăria oraşului Şoldăneşti.