Elevii au condiţii mai bune

23 mai 2019

În legătură cu finalizarea lucrărilor de reparație a pereților exteriori și termoizolarea Blocului A și a galeriei A1 de la Gimnaziul Olișcani, Comisia de recepție a lucrărilor a fost în vizită la instituția de învățămînt. Acolo,ei au avut parte de o primire călduroasă.
Elevii de comun cu profesorii au pregătit un program artistic divers, unde au cîntat și declamat versuri în semn de apreciere și mulțumire celor ce au contribuit la renovarea instituției. Ultimii, au primit distincții pentru această contribuție. Acestea au fost aduse președintelui raionului Șoldănești- Nicolae Dorogan, șefului Secției Construcții, Gospodării Comunale și Drumuri – Victor Iurcu, șefului Direcției Învățămînt- Nicolae Mîndru, primarului localității – Andrian Sveclă, precum și unor consilieri raionali și agentului economic contractat.


O elocuțiune de gratitudine în adresa Consiliului Raional Șoldănești, a răsunat din partea directoarei gimnaziului, Violeta Popa, care mulțumit atît domnului Dorogan cît și doamnei Svetlana Rotundu, ex-președinte al raionului Șoldănești, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, pentru suportul financiar alocat dar și pentru atenția acordată condițiilor în care elevii își desfășoară procesul instructiv-educativ.

În aceeaşi componenţă, Comisia a fost la Liceului Teoretic “Cotiujenii Mari” unde, la fel s-a desfăşurat o adunare festivă, cu numere artistice din partea elevilor de la liceu.

Domnul preşedinte al raionului, în mesajul său de felicitare faţă de elevi, şi-a exprimat bucuria faţă de faptul că şcoala continuă să se dezvolte, iar îmbunătăţirea condiţiilor de studii pentru elevi va contribui la prosperarea comunităţii în ansamblu, exprimîndu-şi convingerea că anume de tînăra generaţie care face studii de calitate depinde în marte parte consolidarea şi edificarea unei societăţi prospere.

Domnul director al liceului, Slavic Guma, a mulţumit în nenumărate rînduri pentru suportul financiar primit din partea Consiliului Raional Şoldăneşti la realizarea acestor lucrări, sperînd la o colaborare continuă pentru a realiza în fine, renovarea definitvă a liceului.