Ecaterina Grăjdean din satul Olișcani la 100 de ani

2 iunie 2021

           La  01 iunie 2021, Grajdean Ecaterina din satul Olișcani  a marcat o aniversare deosebită. Ea a ajuns la frumoasa vârstă de 100 de ani – un secol de viață!  

Doamna  Ecaterina, a ajuns la o vârstă râvnită de mulți dintre noi, o vârstă la care poate afirma sigur că este un Om fericit și realizat. În cursul vieții a sădit un pom, a săpat o fântână, a zidit o casă  în care împreună cu soțul au crescut și educat 5 copii, după care au urmat nepoți și strănepoți. Și în această perioadă a vieții poartă cu demnitate pe chip înțelepciune și lumină, iar în suflet putere și credință, calități ce definesc valoarea unui om dar și dragostea de viață și voința sa neabătută de a trăi frumos și în armonie cu cei din jur.

În această zi specială pentru omagiată, cu flori și un suport financiar la ea au venit  în vizită președintele raionului Șoldănești – Nicolae MÎNDRU, dar și angajați ai primăriei satului Olișcani în frunte cu primarul localității – Adela  ȘAPTEFRAȚ. 

Omagiata a depănat un șir de amintiri, despre momente pozitive dar și triste din viața sa zbuciumată,  despre multe perioade de criză, cum ar fi: foametea, deportările, războiul, dar și despre cum a reușit să le învingă pe toate cu multă speranță și credință în Dumnezeu.

În acea zi, la adresa omagiatei a fost exprimată întreaga recunoștință pentru activitatea de o viață, pentru marea contribuție și folosul adus societății, dar și pentru  faptul că a  crescut și educat mai multe generații și a clădit istoria neamului.

Președintele raionului, Nicolae Mîndru i-a adresat calde cuvinte de respect și i-a mulțumit pentru munca depusă și nopțile nedormite, pentru dragostea nemărginită și sacrificiul prin care a crescut și educat tânăra generație. El i-a dorit  multă sănătate, să aibă parte de o bătrânețe fără tristețe, iar grija celor din jur să-i bucure mereu sufletul.