Drumuri bune și în satul Cot

16 octombrie 2018

 

Proiectul Guvernamental ” Drumuri Bune pentru Moldova” este în plină desfășurare în raionul Șoldănesti. Pe mai multe sectoare de drum lucrările s-au încheiat. Așa de exemplu, în satul Cot din comuna Climăuții de Jos , la terminarea lucrărilor a avut loc o totalizare a celor realizate pe acest segment din localitate.
În acest scop a fost organizată ceremonia de dare în exploatare a drumului recent renovat la care au fost inivitați localnicii .
La eveniment au participat: președintele raionului Șoldănești, doamna Svetlana Rotundu, reprezentantul Guvernului în teritoriu- doamna Lora Grosu și primarul comunei Climăuții de jos –Sergiu Melnic.


Reabilitarea definitivă a drumului din sat a fost așteptată cu nerăbdare de către băștinași, care a ameliorat semnificativ situația privind deplasarea atît în localitate cît și în satele vecine. Localnicii au fost recunoscători și plini de optimism , dat fiind atenția acordată calității drumurilor din localitate.


Astfel, aici s-au valorificat 1 mln. 700 mii lei pentru pietruirea a 97% din drumurile localității. Din calculele oferite de primarul comunei Climăuții de Jos, domnul Melnic Sergiu, primăria ar fi avut nevoie de o perioada de 20 ani să îndeplinească același volum de lucrări cu banii proprii. Pentru locuitorii satului Cot drumurile bune construite în această toamnă sunt mai mult decât cea mai prioritară problemă rezolvată pentru ei de actuala guvernare.