Despre incorporarea de primăvară

19 martie 2019

Începînd cu data de 11.03.2019 şi-a început activitatea comisia medico – militară şi de recrutare – încorporare cu privire la încorporarea din aprilie – iulie 2019.

Conform ultimelor indicaţii ale  Ministrului Apărării sarcina de încorporare în perioada respectivă va fi mărită în comparaţie cu încorporarea din octombrie 2018-ianuarie 2019, ceea ce denotă faptul că serviciul militar în termen nu  a fost anulat şi nici nu a fost înlocuit cu servicul militar prin contract.

Merită de menţionat că selectarea, studierea şi însăşi recrutarea tinerilor pentru serviciul militar este un proces destul de anevoios, se observă că prevalează mai mult drepturile decît obligaţiile tinerilor recruţi. De aceea,  Secţia-administrativ-militară Şoldăneşti aduce la cunoştinţă publică faptul că începînd cu luna aprilie, asupra recruţilor care obişnuiesc să încalce destul de des legea, va fi aplicat un nou proces – verbal contravenţional cu amenzi mult mai usturătoare, care sperăm că pe parcurs îşi va realiza scopul  şi-i va face  mult mai disciplinaţi.

În ceea ce   priveşte numărul tinerilor care vor fi încorporaţi în perioada  respectivă, vom reveni cu o altă informaţie  şi  cu cifre exacte  în acest sens.

Maria TIMOFTI – Şef Secţie administrativ-militară  Şoldăneşti locotenent-major