De Ziua energeticianului angajații SA ”Red-Nord” Șoldănești au fost omagiați

24 decembrie 2020

Marți, 22 decembrie cu ocazia marcării sărbătorii profesionale „Ziua energeticianului”, vicepreședintele raionului Șoldănești- Vasile Macovei a fost în vizită la colectivul de angajați ai filialei Șoldănești a SA ”Red-NORD” pentru a le aduce în dar cele mai călduroase felicitări.

În mesajul său de felicitare, Vasile Macovei  a amintit că la data curentă se împlinesc 100 de ani de la lansarea Proiectului de electrificare a Rusiei sovietice (ГОЭЛРО). A trecut în revistă momente din istoria construcției și extinderii rețelei de curent electric a statului nostru, în particular perioada post-belică. A menționat că a avut onoarea de a conlucra cu o bună parte din colectivul întreprinderii,atunci cînd activa în calitate de conducător la Orhei –Gaz. La fel, a remaract că în cei 40 de ani de la fondarea raionului au fost făcute multe lucruri bune în privința extinderii sistemului energetic al unității administrativ-teritoriale. Spre final a spus următoarele: ”Cu prilejul sărbătorii profesionale doresc sănătate vouă și familiilor Dumneavoastră. Vă mulțumesc pentru lucrul care-l faceți zi și noapte, pe ploi, vânt și ninsori… pentru faptul că sunteți mereu la datorie. Cu ocazia sărbătorilor de iarnă care se apropie Vă doresc  un an nou fericit și multe realizări. ”

Directorul SA ”Red-Nord” (secotrul Șoldănești) Ion Cuculescu a dorit colaboratorilor săi fericire, pace, bucurie și succese în activitatea zilnică,  accentuând că lucrul pe care-l profesează este unul riscant, și sunt expuși zilnic pericolului , de aceea le-a urat o muncă sigură și fără primejdie, a transmis urări de sănătate și la mulți ani tuturor.

Pentru activitate prodigioasă, ireproșabilă și  îndelungată la întreprindere au primit diplome din partea conducerii raionului   următorii angajați ai SA ”Red-Nord” (sectorul Șoldănești): Oleg Guzun – maistru sectorul orășenesc, Ion Galbur – inginer, sectorul evidență energie electrică (SEE), Grigore Belîi – maistru sectorul exploatare transformatoare și Angela Boleacu- operator în cadrul întreprinderii .  Din partea SA ”Red-Nord” au primit premii unice și diplome de onoare Leontiev Igor –dispecer și Gafenco Gheorghe -mașinist. De asemenea au primit mulțumiri  electromontorii Popescu Filip, Guțu Ion și controlorul Bejenari Andrian.  

             Tradiția de marcare anuală a sărbătoarii profesionale – ”Ziua energeticianului ” la data de 22 decembrie a fost decisă prin Hotărârea Guvernului RM Nr.908 din 16.12.1994.