Daruri de Crăciun pentru elevii Gimnaziului din Climăuții de Jos

9 ianuarie 2019

      Odată cu apropierea Crăciunului, a Sfintei Sărbători a nașterii lui Hristos, președintele raionului Șoldănești, doamna Svetlana Rotundu a făcut o vizită la Gimnaziul din satul Climăuții de Jos, acolo revenindu-i nobila misiune de a distribuit daruri copiilor care studiază în această instituție. Elevii au așteptat cu sufletul la gură venirea oaspeților,pentru aceasta ei au pregătit un program artistic bogat, fiind recompensați cu daruri alese din partea oaspeților și aplauze din partea părinților și dascălilor.

 În momentul în care  copii au cîntat în cor colinde,creînd prin aceasta un tablou mirific și încîntător, s-a alăturat și doamna președinte , care prin armoniile interpretate de acordeon a întregit compoziția melodică a acestui tablou minunat. Despre  impresiile trăite la festivitate  dumneaei  s-a  exprimat în felul următor:

„În toiul sărbătorilor de iarnă,împreună cu Moș Crăciun si Alba ca Zăpada am venit la copii de la Gimnaziul din satul meu natal cu cadouri . Sînt niște cadouri deosebite transmise de copii din Suedia prin intermediul Misiunii din Moldova “Armata Salvării ”…Am trăit niște clipe emoționante alături de acești copii minunați !”
Este necesar de menționat că satul Climăuții de Jos este localitatea de baștină a doamnei Rotundu, iar Gimnaziul vizitat este locul unde dumneaei a făcut primii pași pe tărîmul cunoștințelor, loc unde se cultivă adevărate valori și virtuți. Lucru vădit prin evoluția artistică a copiilor,care prin talentul lor au creat o adevărata sărbătoare al sufletului pentru cei prezenți. 


Gestul manifestat este unul, care vine să contureze importanța acestei perioade al sfintelor sărbători pentru copii, care an de an trăiesc momente de revelație, redescoperind magia sărbătorilor de iarnă. Iar darurile primite reprezintă un simbol al generozității și afecțiunii creștine față de aproape, exprimat prin bucuria de a dărui.

Secția Administrație Publică Locală