Concert caritabil în susținerea lui Dorin Guzun „Împreună putem salva o viață”

5 decembrie 2018

Vineri , 30 noiembrie în ultima zi de toamnă ,în incinta casei de cultură din satul Olișcani s-a desfășurat Concertul de cartiate în susținerea lui Dorin Guzun, tînărul din orașul Șoldănești care suferă de leucemie.  La acest eveniment au participat  așa interpreți precum: Ricu Vodă, Ana Cernicova, Nicolae Paliț, Luciana Spînu și Dorin Ieșeanu, Mihaela Andrei, Ludmila Mazur,Adrian Graur, Nicoleta Dombrovschi,Gabriela Șaptefrați . Producătorul concertului  a fost domnul Volontir Oleg,  băștinașul nostru din satul Glingeni, la moment maestru în artă și director artistic al Centrului Naţional de Conservare şi Promovare a Patrimoniului Cultural.

Sala casei de cultură din satul Olișcani a fost arhiplină, acolo fiind prezente persoane de diverse meserii și vîrste . Un suport considerabil la organizarea acestui eveniment caritabil l-a adus Consiliul Raional Șoldănești, susținut în special de către președintele raionului Șoldănești, Svetlana Rotundu, care a îndemnat atît angajații subdiviziunilor Consiliului raional cît și cei din instituțiile deconcentrate și descentralizate să-și aducă în măsura posibilităților, contribuția  la salvarea vieții acestui tînăr, contribuția fiind una benevolă.

La eveniment a fost prezentă și mama lui Dorin, doamna Violeta Guzun care a adresat următorul mesaj de mulțumire:

” Vreau să mulțumesc din suflet   toți oamenii de bună credință, cu suflet mare,  care au depus suflet la organizarea  acestui concert , în special, vreau să aduc mulțumiri domnului Oleg Volontir, care a invitat  pe acești bravi artiști, care au fost disponibili de a cînta pentru Dorin. Vreau să-mi  exprim   recunoștința  față de doamna Svetlana Rotundu,președintele raionulu Șoldănești , angajaților Consiliului raional, primarului satului Olișcani, Adrian Sveclă,și altor primari din raion care au implicat colegii și angajații la buna desfășurare a concertului. Aș vrea să menționez aparte, membrii  instituțiilor raionale, precum cei de la Întreprinderea Silvică Șoldănești, Centrul Multifuncțional, Spitalului raional, Centrul de sănătate Șoldănești, SA „Orhei –Gaz”, SA „Red- Nord”, Ispectoratului de poliție, precum și angajații  instituțiilor de învățămînt și elevii care studiază în ele, și multe alte persoane care au binevoit să jertfească  din  timpul lor liber și surse materiale pentru însănătoșirea fiului meu. Acest concert este o adevărat sprijin  pentru familia noastră, care la moment trcee printr-o încercare grea a sorții. Dar susținerea de care m-am bucurat în acea  zi, îmi dă speranță și încredere că bunul Dumnezeu prin mijlocirea acestor persoane îmi  dă puterea de a depăși aceaste momente dificile.”

La fel, Doamna Violeta, a  adresat mulțumire  jurnaliștilor Sergiu Cumatrenco, directorul săptămînalului „Acasă”, precum și Victor Sofroni , director al televiziunii „Impuls-Tv”, care au contribuit prin sursele media disponibile la  sensibilizarea opiniei publice în privința istoriei lui Dorin Guzun, un exemplu în acest sens, fiind suportul financiar primit din partea Nadejdei Brînzan,medic infecționist din Rezina,ex-deputat în parlamentul Republicii Moldova și alte persoane care au contribuit material , în mod dezinteresat, pentru însănătoșirea lui Dorin.

Reamintim, că pe numele lui Dorin Guzun a fost deschisă o platformă  de donație online pe rețeaua caritate.md, unde  fiecare  poate să-și aducă contribuția .