Comitetul Internațional al Crucii Roșii (ICRC) a distribuit ajutoare umanitare pentru familiile care adăpostesc refugiați

26 septembrie 2022

La 23 septembrie curent, Comitetul Internațional al Crucii Roșii a donat Familiilor – Gazde din raionul Șoldănești, familii care au cazat în casele lor refugiați din Ucraina, ajutoare umanitare. Aceste donații au fost oferite în baza listelor întocmite de Direcția Asistență Socială, Protecție a Familiei și Copilului Șoldănești la situația din 13 septembrie 2022, cu implicarea nemijlocită a asistenților sociali comunitari și a angajaților Direcției.

Astfel, 22 de familii – gazdă din raion au beneficiat de pachete alimentare și igienice din partea donatorului – Comitetul Internațional al Crucii Roșii.

Reamintim că Comitetul Internațional al Crucii Roșii este o organizație internațională imparțială și independentă care la moment  se află la finalul rundei a treia de distribuție a ajutorului umanitar pentru familiile gazdă.

 Prima rundă a fost organizată în perioada  mai –iunie  iar  a doua rundă în perioada iunie –iulie.

În numele tuturor beneficiarilor aducem sincere mulțumiri Comitetul Internațional al Crucii Roșii pentru ajutorul și sprijinul acordat.

Elena Bulat, specialist DASPFC Șoldănești