Membrii Comisiei raionale Extraordinare de Sănătate Publică s-au întrunit în şedinţă

26 august 2020

            Membrii Comisiei raionale Extraordinare de Sănătate Publică s-au întrunit din nou. De data aceasta pe ordinea de zi a comisiei au fost examinate 2 chestiuni mai stringente. Şi anume, cu privire la sistarea regimului de urgenţă severă în satul Şestaci şi relansarea procesului educaţional în cadrul instituţiilor de învăţământ din raion în contextul epidemiologi al COVID-19 începând cu 1 septembrie 2020.

            Membrii comisiei au votat pentru sistarea regimului de urgenţă din satul Şestaci în legătură cu faptul că  în ultima perioadă în această localitate nu au fost confirmate focare active de infecţie. Astfel,s-a decis ca Celula teritorială de monitorizare  permanent va desfăşura în continuare supravegherea respectării măsurilor de prevenire şi control a infecţiei COVID.  

În ceea ce ţine de relansarea procesului educaţional s-a pus în sarcina conducătorilor  instituţiilor de învăţământ să asigure aducerea în corespundere a condiţiilor de funcţionare, desfăşurarea a activităţii instituţiilor de învăţământ cu prevederile  anexei la Hotărârea nr. 26 din 21.08.2020 a Comisiei naţionale extraordinare pentru sănătate publică. La fel, s-a stabilit că în  dependenţă de evoluţia şi tendinţa situaţiei epidemiologice a infecţiei cu COVID-19, măsurile restrictive vor putea fi revizuite.