Comisia extraordinară de sănătate publică Şoldăneşti a decis

18 februarie 2021

În ziua de 16 februarie 2021, membrii Comisiei raionale extraordinare de sănătate publică Șoldănești s-au întrunit din nou în ședință. Aceasta a fost convocată ca urmare a analizei evoluției situației epidemiologice din țară, a cărei dinamică continuă să fie nefavorabilă. Avînd ca bază Hotărârea Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică nr.45 din 17.02.2021 comisia raională a decis de a prelungi  starea de urgență în sănătate publică, pînă la data de  15 aprilie 2021, cu posibilitatea revizuirii termenului în funcție de evoluția situației epidemiologicei la nivel național. La fel, s-a decis a a se menține măsurile de prevenire și control al infecției Covid-19, aplicabile la nivel național, prevăzute în Anexa  la Hotărârea nr.35 din 27 noiembrie 2020 a Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică.

Hotărârea conține reguli și restricții aplicabile desfășurării activităților de deservire a unităților de alimentație publică și în punctele de comercializare, limitarea numărului de persoane din transportul rutier raional și interraional, precum și local, dar și alte  măsuri și interdicții în concordanță cu prevederile Hotărârii Nr. 45 din 15.02.2021 ai Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică.

   Tot prin această hotărâre a fost decis ca  în perioada 17 februarie 2021 – 1 martie 2021 inclusiv, activitatea piețelor comerciale din raion să fie permisă doar în zilele de marți, joi și sâmbătă, cu excepția piețelor agricole.