Cetățenia Republicii Moldova obținută cu succes

2 februarie 2022

Solicitările și adresările cetățenilor străini în acordarea cetățeniei Republicii Moldova în ultima perioadă sunt tot mai frecvente.  Pentru a putea obţine cetăţenia ţării noastre, solicitanţii, în temeiul art.39 din Legea nr.1024/2000, obligatoriu trebuie să depună Jurământul de credinţă faţă de Republica Moldova în faţa simbolurilor de stat şi al Preşedintelui raionului unde îşi au viza de reşedinţă şi se dobândește la data depunerii jurământului.

În acest context, Borș Margareta Iacov născută în Zlatoust, Celeabinsk, Federația Rusă, prin Decretul Președintelui Republicii Moldova nr.311 din 29.12.2021 i sa acordat cetățenia Republicii Moldova, iar la  02.02.2022 în fața președintelui raionului Șoldănești, a depus jurământul de credință față de Republica Moldova.

Dl Nicolae Mîndru a felicitat-o pe dna Borș cu evenimentul dat, dorindu-i sănătate și multe realizări frumoase în Republica Moldova.

Dna Borș  este  în căsătorie din 2004 cu un cetățean din Republica Moldova și locuiește în s. Răspopeni, r.nul Șoldănești.