Campania Națională “Din culisele Poliției”

6 decembrie 2017

   La 6 decembrie 2017, în incinta Consiliului raional Șoldănești, conducerea Inspectoratului de Poliție Șoldănești a convocat o ședință solemnă, la care au fost invitați participanții celor două etape a campaniei „Din culisele Poliției”.

   La eveniment au fost prezenți președintele raionului, Svetlana Rotundu, primarul or. Șoldănești, Ion Cuculescu, șeful interimar al IP Șoldănești, Vadim Pîrău, șefii de secții și direcții, șefii de post, ofițerii de sector, reprezentanți de la Direcția Învățământ și primari ai localităților raionului. Ei au fost informați despre campania „Din culisele Poliției” și scopul acesteia, iar participanții la campanie au vorbit despre experiența lor trăită în cadrul celor două zile productive în compania celor mai bravi polițiști.

 În același context, tinerii au venit cu inițiativa de a organiza la nivel de raion activități de voluntariat ca răspuns îmbucurător la propunerea șefului Secției Resurse Umane, Ion Volciuc, care le-a vorbit despre oportunitățile tinerilor de a face voluntariat în instituțile MAI. Așa vor contribui și ei la ridicarea nivelului de siguranță în localități, implicând în același timp și alți tineri din localitățile raionului Șoldănești.

  La finele evenimentului, conducerea IP Șoldănești a mulțumit participanților prezenți, fiecare primind câte o diplomă a IP Șoldănești – pentru participare activă în campania „Din culisele Poliției”.

Despre campania ”Din culisele Poliției”

   Timp de două zile tinerii au putut să vadă ce înseamnă să fii poliţist de patrulare sau de investigaţii, cum sunt efectuate expertizele judiciare la Centrul tehnico-criminalistic sau cum e să faci parte din Brigada cu destinaţie specială „Fulger”. Mai mult, câțiva dintre ei vor fi implicaţi în activităţi de voluntariat în subdiviziunile specializate ale Inspectoratului General al Poliției (IGP).

   Scopul proiectului este informarea corectă a tinerilor despre activitatea poliţiei, rolul şi obiectivele acesteia, dar şi atragerea voluntarilor în activitățile organelor de forţă. „Nu întotdeauna tinerii din localităţile rurale au suficientă informaţie despre ce se întâmplă şi cum se întâmplă. Ne-am propus să fim alături de voi, să deschidem aceste culise ale poliţiei, ca voi să fiţi informaţi despre ce înseamnă poliţia”, a menționat șeful adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc.

  La primele 2 etape ale proiectului „Din culisele Poliţiei” au participat 200 de tineri din toată ţara. În primăvara anului viitor campania va continua cu celelalte 8 etape.

Inspectoratul de Poliție Șoldănești