Au fost aduse omagii tuturor pedagogilor cu ocazia Zilei lor profesionale

8 octombrie 2021

Ziua Mondială a Educaţiei este sărbătorită în fiecare an pe 5 octombrie. În acest an 2021, impuși de realitatea în care ne-a pus pandemia de coronavirus, evenimentul raional oficiat  pentru întreaga comunitate care activează în sistemul educaţional s-a desfășurat în regim online, sub sloganul „Ziua Pedagogului”.

La activitate au fost invitate sa participe cadrele didactice din instituțiile de educație timpurie, instituțiile de învățământ general și instituțiile de învățământ extrașcolar, invitați de onoare fiind: dna Aurelia Condrea, reprezentantul Guvernului, dna Angela Prisăcaru, consultant principal, Ministerul Educației și Cercetării, președintele raionului – Nicolae Mîndru, vicepreședintele raionului – Vasile Macovei, șefii direcțiilor și secțiilor Consiliului raional, primari ai localităților.

Ziua Lucrătorului din Învățământ este un moment în care ne amintim toate cunoștințele acumulate pe parcursul anilor, ce am învățat teoretic și practic și cel mai important, ne amintim de la cine am învățat. Cadrele didactice care și-au dedicat viața pentru educarea tinerelor generaţii și care au ajutat la construirea unui mâine mai bun merită un mesaj de mulțumire. Câteva cuvinte frumoase și nu numai, sunt mereu bine venite, mai ales în perioada grea și haotică prin care trece sistemul educațional.

Oficierea evenimentului a fost inițiat de către Șeful Direcției Învățământ Șoldănești, dna Violeta Popa cu mesajul de felicitare. Pentru mult stimatele cadre didactice au fost transmise gânduri frumoase pline de lumină și suflet. În auzul tuturor celor prezenți au răsunat cuvinte de recunoștință și apreciere pentru dedicarea profesională, empatie, grijă, receptivitate… și pentru entuziasmul tuturor celor ce lasă amprente frumoase în viața copiilor. Un ecou aparte au avut cuvintele de motivare, valabile pentru oricare impedimente sau provocări ale timpului, pentru a lumina și a persevera, demonstrând că breasla pedagogică din raionul Șoldănești este una solidară și inedită.

Un mesaj de felicitare a adus și Preşedintele raionului, dl Nicolae Mîndru. Considerațiile înalte au fost îndreptate către cei care modelează personalități și care au înțeles și înţeleg că activitatea didactică se ridică la rangul de artă în a-i învăța pe alții bine.

Sincere şi frumoase urări de bine, sănătate şi prosperitate, putere şi cât mai multă izbândă în plan profesional și un  la mulţi ani tuturor celor care poartă în suflet grija dăruirii luminii viitorului unei naţiuni au fost adresate din partea vicepreședintelui raionului, dl Vasile Macovei,  președintelui Consiliului Raional Şoldăneşti al Federației Sindicale a Educației și Științei, dna Vilena Bodiu.

În zi cu farmec de toamnă și roade deosebite au fost menționate mai multe cadre didactice cu diploma Ministerului Educației și Cercetării al Republicii Moldova, Diploma Consiliului raional și diplome de merit celora care asemenea unei lumânări se mistuie pe sine însuși pentru a lumina calea altora.

Mesaj de susținere, încurajare și felicitare, stabilit a fi prezentat de către dna Alina Lopaci, directoru IP Gimnaziul Alcedar, a răsunat pentru doi tinerii specialiști ce au sporit colectivul de pedagogi din raionul nostru: dl Volos Andrei, profesor de geografie, Gimnaziul Alcedar și dna Murafa Maria, conducător muzical, Grădinița ,,Mărțișor” Șoldănești.

          Cu o frumoasă contribuție în decorul felicitărilor, au participat atât profesori cât și elevi din mai multe instituții de învîțământ, alintându-ne auzul și privirea cu alese poezii, dans și cântec de voie bună: elevii din LT Cotiujenii Mari, profesorii Școlii de Muzică Șoldănești, elevii din LT ,,Ștefan cel Mare” Șoldănești, elevii din Centrul de Creație a Copiilor Cotiujenii Mari, elevii Centrului de Creație a Copiilor Șoldănești, eleva LT Răspopeni Alina Muncaci, elevi ai LT,,A. Mateevici” Șoldănești.

Bucurii și împliniri, înțelepciune și putere, sănătate și stabilitate, liniște și inspirație au fost ultimele cuvinte de spus în finalul sărbătorii Ziua Profesională a Lucrătorului din Învăţământ  și efectiv primele pentru un nou an  școlar.

Moraru Rodica,

Logoped, Serviciul de Asistență Psihopedagogică.