Ansamblul „Mugurel” la Șoldănești 

7 martie 2018

La 6 martie, la Căminul de cultură „George Coșbuc” a fost mare sărbătoare. O sărbătoare adevărată pentru femeile din raionul Șoldănești. Concertul a făcut parte din programul „Decada Mărțișor 2018” la care au fost invitate doamnele din raion, care activează în serviciile publice, în instituțiile de învățământ sau în administrația publică locală. Fiecare doamnă a primit câte o floare și câte un buchet de felicitări și melodii.

          Orchestra de muzică populară „Mugurel” a incitat publicul cu cele mai selecte melodii dedicate femeilor și oamenilor cu suflet bun. Pe lângă instrumentiștii profesioniști au evoluat și soliștii: Rodica Bahnă, Constantin Rotaru, Marcel Dascăl, Natalia Munteanu, Cătălin Dascăl și Igor Rusu.

Toate cuvintele răsunate din microfon au fost adresate atât femeilor din sală, cât și celor de pretutindeni.

În felicitarea sa cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii – 8 Martie, președintele raionului, Svetlana Rotundu, le-a dorit tuturor femeilor cele mai calde și sincere urări de bine: „Sunt sigură că oricare dintre noi așteaptă cu nerăbdare ziua femeii. Zi în care ne dorim să fim răsfățate de soț, copii și chiar de colegi. Opt martie e ziua potrivită în care femeia este, sau ar trebui să fie, ridicată pe piedestalul unei regine, să primească atenție și flori în semn de respect și de  mulțumire pentru puterea de sacrificiu, de suferință în tăcere, de umilință, de credință.

          Se știe că frumusețea unei femei ține de diferențele de gen, de lucrurile aparent banale, dar care constituie ceea ce numim eternul feminin. Cum spunea Napoleon Bonaparte ”Femeia frumoasă place ochiului, femeia blândă place inimii. Prima este o adevărată bijuterie, dar a doua este o comoară”. Stimați bărbați! Păstrați cu desăvârșire comorile pe care le aveți, iar vouă, stimate doamne, Vă doresc să nu pierdeți niciodată din tinerețe și blândețe. Să vă înconjoare oameni care să vă inspire, să vă dea încredere în propriile forțe, iar timpul să vă încununeze cu ambiţie sănătoasă de a fi prima în toate şi în echilibru cu sine, cu cei din jur, fără a renunţa la propriile valori. Pentru că sunteți cele care înseninează viața, dați lumii mai multă frumusețe, iubire, înțelepciune, sensibilitate, tandrețe, finețe – meritați aprecierea și recunoștința supremă”.

          A fost o zi deosebită, încununată cu acest concert de zile mari, care, fără îndoială, va rămâne pentru mult timp în memoria omagiatelor.