Angajaţii din sfera protecţiei sociale au fost felicitaţi cu ocazia zilei lor profesionale

18 septembrie 2020

Tradițional în a treia duminică a lunii septembrie în Republica Moldova se sărbătoreşte Ziua lucrătorului din sfera protecţiei sociale a populaţiei. Această sărbătoare a fost marcată și la Șoldănești într-o întâlnire de suflet la care au fost prezenți: Nicolae Mîndru, președintele raionului Șoldănești, Vladimir Rusu, șeful DASPFC și  angajații DASPFC. Președintele raionului, Nicolae Mîndru a venit în fața angajaților DASPFC Șoldănești cu un mesaj de felicitare exprimându-și recunoștința și gratitudinea pentru aportul lucrătorilor din domeniu adus la dezvoltarea serviciilor sociale, pentru munca depusă cu dăruire de sine, pentru bunătatea, respectul şi receptivitatea manifestată faţă de cetăţeni. În semn de apreciere pentru înaltul profesionalism, pentru competenţă profesională şi operativitate în ajutorarea persoanelor vulnerabile, pentru dăruirea cu care contribuiţi la soluţionarea problemelor stringente ale celor defavorizaţi și cu prilejul Zilei lucrătorului din sfera protecţiei sociale a populaţiei dl Nicolae Mîndru a înmânat  diplome   pentru cei care aduc bucurie în fiecare casă, pentru cei care dăruiesc o rază de speranță beneficiarului.

Vladimir Rusu, șeful DASPFC a menționat că „activitatea profesională  în acest domeniu nu a fost niciodată uşoară. De-a lungul timpului ea a devenit şi mai dificilă, iar responsabilităţile angajaţilor au crescut. S-a majorat nu numai volumul de muncă, dar şi cerinţele faţă de angajaţi. Dar noi am ştiut a face faţă provocărilor, deoarece scopul comun al activităţii noastre este de a acorda servicii publice calitative şi de a fi mai aproape de cetăţeni. Încrederea populaţiei în domeniul protecţiei sociale, cît şi imaginea DASPFC ţine inclusiv de eforturile depuse de fiecare din noi şi valorile pe care le întruchipăm în activitatea de zi cu zi, dedicată sporirii nivelului de trai al populaţiei ţării. Astăzi, Vă mulțumesc pentru că nu obosiți să oferiți suport persoanelor defavorizate, ci sunteţi sprijin și speranţă pentru cetățenii acestui raion.   Vă doresc să vă înconjoare mereu dragostea apropiaţilor, respectul, fidelitatea colegilor şi recunoştinţa oamenilor, pentru binele cărora depuneţi atât de multe forţe sufleteşti”.

           Ziua lucrătorilor din sfera protecției sociale a populației e sărbătorită pentru al 20-lea an consecutiv. În Moldova, activează aproape cinci mii de specialişti în acest domeniu, dintre care peste o mie sunt asistenţi sociali.