A fost semnat contractul de antrepriză privind executarea lucrărilor din cadrul proiectului de eficienţă energetică a Liceului Teoretic “Alexei Mateevici”din or. Şoldăneşti

2 iulie 2021

La data de 01.07.2021, în incinta Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Centru, reprezentanți ai ADR Centru, Consiliului Raional Șoldănești și Polimer Gaz Conducte S.R.L. au semnat contracte de antrepriză, privind executarea lucrărilor în cadrul proiectului „Sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic „Alexei Mateevici” din or. Șoldănești”, finanțat de Uniunea Europeană. 

Valoarea contractului de antrepriză constituie 43 898 878,37 MDL, durata de executare a lucrărilor contractate fiind de 12 luni.

Antreprenorul, căruia i-a fost adjudecat contractul – Polimer Gaz Conducte S.R.L, va executa lucrări privind eficiența energetică a Liceului Teoretic „Alexei Mateevici”. În rezultatul implementării acestei măsuri investiționale, 71 de angajați și 559 de elevi ai Liceului Teoretic „Alexei Mateevici” vor beneficia de condiții mai bune de muncă și studii, consumul anual normat de energie în liceu va fi redus cu 970 MWh, iar emisiile anuale normate de CO2 reduse cu 200 tone.

Lucrările planificate țin de următorii indicatori: 6851,8 m² clădire renovată, 10928,53 m² suprafață termoizolată, 4897 m² pereți exteriori izolați ,1114 m² ferestre și uși exterioare schimbate, 2958,4 m² planșeu izolat, 1 punct terminc instalat și 31 sisteme foltovoltaice construite.

Totodată, recent a fost semnat contractul pentru serviciile de supraveghere tehnică a lucrărilor în cadrul proiectului. Drept câștigătoare pentru prestarea serviciilor de supraveghere tehnică a lucrărilor a fost desemnată compania ,,Clipa Simion” Î.I., cu oferta contractuală în valoare de 438 988,78 lei. În scurt timp va fi semnat și contractul cu autorul de proiect.

De notat, că agentul economic, căruia i-a fost adjudecat contractul de antrepriză, a fost desemnat câștigător al licitației internaționale, cod achiziție MSPL/GIZ/L/CEE/004 din 28.01.2021, organizată de către autoritatea contractantă, ADR Centru, în baza procedurilor de licitație PRAG UE. Respectarea acestor proceduri asigură alegerea obiectivă, transparentă și nediscriminatorie a contractanților cu oferte competitive la cel mai bun raport preț-calitate sau cel mai bun preț, respectând, totodată, eficiența utilizării fondurilor publice.

Măsura investițională „Sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic „Alexei Mateevici” din or. Șoldănești” este finanțată de către Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”, care este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ). 

Sursă foto şi text:

http://adrcentru.md/libview.php?l=ro&idc=340&id=3869&t=/Noutati/Cu-suportul-financiar-din-partea-Uniunii-Europene-au-fost-semnate-noi-contracte-in-valoare-de-circa-44-milioane-lei-in-vederea-sporirii-eficientei-energetice-a-Liceului-Teoretic-Alexei-Mateevici-din-or-oldaneti