Sectorul Nr.1 de poliţie a fost renovat

8 noiembrie 2019

Nu demult, în faţa Inspectoratului de Poliţie Şoldăneşti a avut loc ceremonia de deschidere a Sectorului Nr. 1 Şoldăneşti de poliție, care a fost recent renovat. În calitate de oaspeţi de onoare la eveniment au fost prezenţi: şeful Inspectoratului General de Poliţie – Gheorghe Balan, secretarul general de stat – Ianuş Erhan, şeful interimar al Inspectoratului de poliţie Şoldăneşti – Veaceslav Dascal, preşedintele raionului Şoldăneşti – Nicolae Dorogan.  

În cuvântul său de salut, domnul Balan a spus următoarele: „Deschiderea acestui sector face parte dintr-un proiect de renovare a câtorva zeci de sectoare de poliţie, acesta fiind printre primele de acest gen date în exploatare. Asta dovedeşte că atât Ministerul de Interne (în general) şi Inspectoratul General de Poliţie (în particular) trec printr-un amplu proces de reforme. Deschiderea sectorului de la Șoldănești înseamnă prestarea unor servicii poliţieneşti de calitate cetăţenilor, dar, totodată, și condiţii mai bune pentru angajaţii poliţiei… Deci, să fie într-un ceas bun deschiderea primului sector, dar nu şi ultimul…”.

Secretarul general de stat, Ianuş Erhan  a enunţat următorul mesaj:Îmi aduc aminte cum a decurs procesul de selectare a sectoarelor, cum trebuie să arate un sector prietenos pentru societate. Mă bucur că orașul  Şoldăneşti a fost printre primii care a reuşit să realizeze renovarea acestui sector… Vreau să felicit colegii care vor lucra în condiţii îmbunătăţite. Datorită faptului că tehnica din dotare se schimbă treptat, condiţiile de activitate vor fi mult mai bune, dar este important ca aceste schimbări să le resimtă  cetăţenii, care sunt cei ce beneficiază de serviciile şi sprijinul poliţiei. Mulţumesc reprezentanţilor administraţiei publice locale care conlucrează cu Inspectoratul de poliţie Şoldăneşti, care le acordă sprijinul necesar. Felicitări tuturor şi succese în continuare”.

Cu un cuvânt de mulţumire s-a adresat şi şeful sectorului Nr.1 de Poliţie Şoldăneşti Valeriu Guţan: „Aduc din suflet mulţumiri pentru suportul şi aportul tuturor persoanelor implicate în procesul de renovare a sectorului de poliţie, pentru tehnica şi mijloacele aflate în dotare. Vă asigurăm cu toată certitudinea că noi ne vom număra printre primii care vom fi cât mai aproape de orice cetăţean şi de orice problemă a cetăţeanului din ziua de azi”.

Preşedintele raionului Şoldăneşti , Nicolae Dorogan, a ţinut să menţioneze: „Stimaţi oaspeţi ai acestui important eveniment pentru noi toţi! Știm că în raionul Şoldăneşti sunt la moment 2 sectoare de poliţie: unul în comuna Cotiujenii Mari şi altul aici, în orașul Şoldăneşti. Ele au o importanţă majoră pentru cetăţeni. Sperăm că, odată cu sporirea remunerării şi îmbunătăţirea condiţiilor de muncă a colaboratorilor de poliţie, problema lipsei de cadre (cu care se confruntă Inspectoratul de poliţie) va fi în timpul apropiat rezolvată. Urez succes comisarului principal, dar şi colaboratorilor inspectoratului, în protecţia şi realizarea năzuinţelor cetăţenilor raionului Şoldăneşti”.

            Renovarea  Sectorului nr. 1 a fost posibilă graţie suportului bugetar pentru reformarea poliţiei, finanţat de Uniunea Europeană în cadrul Strategiei de dezvoltare a poliţiei şi implementării concepţiei activităţii poliţiei comunitare.